Изключително добре развита е и социалната политика на територията на

...
Изключително добре развита е и социалната политика на територията на
Коментари Харесай

Над 880 потребители се ползват от социалните услуги, предлагани в община Горна Оряховица

Изключително добре развита е и обществената политика на територията на община Горна Оряховица. В рамките на миналия мандат обществените действия в общината са били обезпечени с над 16 млн. лева На територията на общината се дават 13 обществени услуги. Част от тях са делегирани от страната действия. Това са Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в Драганово; Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в. Горски горен Тръмбеш; Дневните центрове за деца с увреждания и за пълнолетни лица с увреждания; Център за социална подкрепа; Защитено жилище за лица с умствена изостаналост; Център за настаняване от фамилен вид за младежи с увреждания и Приют.
Със средства от общинския бюджет се обезпечава действието на Домашен обществен патронаж. През мандата е разширена активността на Домашния обществен патронаж с 50 консуматори и в този момент 370 души получават топла храна. Открита е нова услуга в границите на Домашен обществен патронаж - Ученическо столово хранене. От нея се употребиха учениците от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, а от тази образователна година топъл обяд ще бъде предлаган и на учениците от ОУ „ Иван Вазов “, с което се запълва потенциалът от 300 обяда.
В Горна Оряховица проработи и подслон, който е с потенциал 15 души. На потребителите на обществената услуга са обезпечени подобаващи условия за живот за облекчаване на базови потребности, като: заслон, храна, хигиена и обществено консултиране. Срокът на престояване е 3 месеца.
С финансиране по планове и посредством постановления на Министерски съвет работят социална столова, която предлага топла храна на 45 потребители; услугата „ Приемна грижа “ с 8 приемни родители, както и услугите „ Личен помощник “ и „ Домашен асистент “, посредством които се обхванати 85 консуматори.
Предстои да започва услугата „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “, като се чака услугата да бъде в интерес на 108 консуматори.
Общо от обществените услуги на територията на общината са обхванати над 880 консуматори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР