Изключително динамично време ни очаква в следващите дни. Температурите ще

...
Изключително динамично време ни очаква в следващите дни. Температурите ще
Коментари Харесай

Синоптици бият тревога! Чака ни температурна амплитуда от 30 градуса

Изключително динамично време ни чака в идващите дни. Температурите ще подскачат от минус 15 градуса тази нощ, до плюс 13-15 при започване на идната седмица, написа "Телеграф ".
Въпреки студеното време през уикенда сняг не се задава. Неделната заран ще е най-мразовита в Североизточна България, като в Лудогорието се чака живакът да падне даже под минус 15 градуса.
В идващите часове обаче ще задуха югозападен вятър, който ще донесе стопляне у нас. То ще продължи и при започване на идната седмица, когато температурите доста ще се покачат. Тъе няма да стигнат пролетните стойности от близо 20 градуса, на които станахме очевидци при започване на февруари, само че отново ще са извънредно високи за това време на годината.
Максималните във вторник и сряда ще доближат 12-13, а тук-там евентуално и до 15 градуса над нулата.
На този декор превалявания съвсем няма да има, а там, където падат, ще са от дъжд, освен това слаб. Сняг в София и по-голяма част от Северна България можем да чакаме в четвъртък, когато с навлизане на леден въздух от север времето ще се застуди.
Максималните температури ще паднат до 5-6 градуса над нулата. Не се чака обаче струпване на дебела снежна завивка, защото в края на работната седмица облачността ще се раздра, а живакът още веднъж леко ще се повиши.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР