Изключителният френски лиричен тенор Бенжамен Бернхайм подписа ексклузивен договор с

...
Изключителният френски лиричен тенор Бенжамен Бернхайм подписа ексклузивен договор с
Коментари Харесай

Новата звезда на френската опера издаде първия си диск - slava.bg

Изключителният френски поетичен тенор Бенжамен Бернхайм подписа извънреден контракт с Deutsche Grammophon през април 2019 година

„ Със своята зряла благозвучност, мощно театрално наличие и ангажираща персона Бенжамен Бернхайм се откроява измежду останалите оперни артисти “ – показват новата си звезда от лейбъла.

„ Работата в партньорство с лейбъл с толкоз дълга и богата история, е по едно и също време голяма чест и голяма отговорност “, споделя Бернхайм, за който най-престижните оперни театри в света към този момент са роден дом.
„ Това ми даде още по-голям тласък да се показва на най-високо равнище. “

Дискът е записан с Пражката филхармония, с диригент Еманюел Вийом и включва най-популярните арии от опери на Доницети, Верди, Масне, Гуно, Годар и даже Ленски от „ Евгений Онегин “ на Чайковски.

Бенжамен Бернхайм е роден в Париж през 1985 година Учи в Лозана, след което става член на известната интернационална оперна студия в Цюрих. Той е един от най-търсените лирични тенори в международен мащаб. Редовно е канен в Миланската Скала, Берлинската държавна опера, Кралската опера Ковънт Гардън, Виенската държавна опера, на фестивала в Залцбург. Където и да отиде, той пленява публиката с хипнотизиращите си вокални и актьорски тълкования.

Музиката на родното му място Париж е изключително близка до сърцето му. „ Френският репертоар изисква съвършена дикция и способността да се съобщи смисъла и зад текста “, отбелязва Бернхайм. „ В тези арии има толкоз доста лирика и толкоз доста детайлности, които да открием в тях. Целта ми е да изложа всичко това в моите осъществявания. Това са творби, в които мога да дам 150% и да употребявам всеки друг аспект на моя глас “.

„ Операта има бъдеще “, декларира той с разбиране, бъдеще, което той самичък въплъщава със своята харизматична и витална артистичност. „ Операта не е на смъртното си легло и не би трябвало по никакъв метод да променяме нейните съществени качества. Но това не значи, че не би трябвало да се движи с времето. “ Имайки това поради, Бернхайм употребява дейно обществените медии за свързване и взаимоотношение с аудиторията си.

„ Гласът ни е като отпечатъка ни “, отбелязва той. „ Той е изцяло неповторим и това е, което основава магията във всяко осъществяване. “

Бернхайм употребява инструмента си с тънко усъвършенствана техника, проявяваща забележителна пъргавост, когато става въпрос за промяна на регистъра, с цел да разкрие всеки колорит на партитурата. Той също употребява своя непогрешим музикален и прочувствен инстинкт, с цел да се претвори напълно във всяка роля, която играе. Резултатите са поразителни и разкриват художник, който постоянно търси свежо ентусиазъм.

„ Стойността към момента не е за мен, споделя той. Искам да продължа напред, постоянно отворен за нови хрумвания и открития “.

Източник: БНР
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР