Изключителен борбен дух.Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки

...
Изключителен борбен дух.Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки
Коментари Харесай

Шампионът Костомаров излезе от депресията след ампутациите

Изключителен борбен дух.

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров продължава да се възвръща от тъгите, през които мина в последните няколко месеца.

Руснакът е с изменчиво въодушевление, само че към този момент не се намира в меланхолия, оповестява източник на агенция „ ТАСС “. Фигуристът е в болница от началото на януари, като се загатва още, че тече стадий на укрепване на краката му, които бяха ампутирани.

" Подготовката за протезиране е в ход, към този момент са осъществени интервенции на краката, тече стадий на укрепване. Що се отнася до ръцете, предстоят още редица подготвителни процедури и следващо укрепване. Нормално е да има промени в настроението му, въпреки всичко той е в болничното заведение от повече от четири месеца, само че няма меланхолия, всичко е наред ", гласи източникът.

Той бе признат в лечебно заведение на 10 януари с пневмония. Впоследствие Роман претърпя ампутация на стъпалата на краката и на пръстите на едната ръка. На 20 февруари стана известно, че той има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

По-рано този месец Костомаров направи първо изказване в Instagram, където благодари на всички, които са го избавили от гибелта.

Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран при.

След това Костомаров и Навка прекратиха кариерата си и от този момент Роман взе участие в разнообразни ледени шоута. От 2007 година, след развода с фигуристката Юлия Лаутова, той стартира да живее с друга фигуристка - Оксана Домнина, която също взе участие в танци на лед и взе злато на олимпиадата във Ванкувър през 2010 г. Двамата се ожениха през 2011 година Имат наследник - Иля.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР