Изказванията на украинските власти, че Дмитрий Козак, заместник-ръководител на администрацията

...
Изказванията на украинските власти, че Дмитрий Козак, заместник-ръководител на администрацията
Коментари Харесай

Песков за твърденията, че Русия иска разделяне на Украйна като Северна и Южна Корея: Партенка

Изказванията на украинските управляващи, че Дмитрий Козак, заместник-ръководител на администрацията на президента на Русия, се пробва посредством пенсионирани европейски политици да съобщи на Запада оферти на Кремъл за помирение в Украйна по прилика с " корейския вид " на 38-ия паралел, не дават отговор на действителността, съобщи прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, представен от ТАСС, съобщи Факти.

" Това е незаслужено. Никой не приказва за това. Това е просто следващата " партенка " ", сподели той пред кореспонденти, отговаряйки на въпроса до каква степен е правилно съответното изказване на украинските медии.

" Ако съм схванал вярно, те в действителност имаха някакви известия, само че става дума за някакъв различен човек с фамилия Козак. Мисля, че имат човек там или в Радата, или някъде другаде човек с такава фамилия ", продължи представителят на Кремъл.

По-рано Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, заяви за сходни оферти на Дмитрий Козак.

Песков акцентира, че Кремъл има цялостно доверие в информацията на Министерството на защитата за военните дейности в Украйна, в това число неотдавнашното изказване за Краматорск, сподели представителят на съветския президент Дмитрий Песков.

" В Кремъл имаме безусловно доверие. Искам да Ви припомня думите на президента, че главният, законен и цялостен източник на информация за протичащото се по време на специфичната военна интервенция е Министерството на защитата ", сподели Песков пред публицистите.

Така Песков отговори на въпроса дали Кремъл има вяра на информацията на Министерството на защитата, което заяви за унищожаването на над 600 украински бойци вследствие на съветски удар по общежития в Краматорск.

Местните украински управляващи и въоръжените сили на Украйна отхвърлиха това известие, заявявайки, че няма жертви измежду военните. Журналисти от Си Ен Ен, Ройтерс и най-голямата финландска телевизия Yle, които ревизираха тези общежития, също не откриха никакви следи - нито жертви на обстрел, нито военно наличие там.

Песков разяснява и помилването на група пандизчии, воювали в състава на ЧВК " Вагнер " в Украйна.

" Знаете, че помилването може да се извърши единствено с декрет на президента ", сподели Песков.

На въпрос дали Путин е подписал съответните документи за опрощение, неговият представителят отговори: " Мога да кажа, че помилването се прави в строго сходство със закона ". Няма потребност да придаваме такова значение на каналите в " Телеграм " като цяло. Основният първоизточник са формалните управляващи, ръководени от президента на Руската федерация.

" Няма потребност да преувеличаваме смисъла на каналите в " Телеграм ", сподели Песков, разяснявайки и известията за хипотетично продължение на мобилизацията.

Той напомни, че за мобилизацията " всичко е казано доста пъти " от формалните управляващи.

На 21 септември 2022 година съветският президент Владимир Путин подписа декрет за частична готовност. На 28 октомври съветският министър на защитата Сергей Шойгу рапортува на президента за приключването на частичната готовност. 300 хиляди души бяха привлечени във войските.

До този миг Москва отхвърля всички известия, че следва нова вълна на готовност, само че украински източници предизвестяват, че Русия възнамерява точно това.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР