Изказването на френския президент Макрон, че предпочита мигранти от Африка

...
Изказването на френския президент Макрон, че предпочита мигранти от Африка
Коментари Харесай

Страшен скандал! Каракачанов срещу Макрон: Българите не са бандити

" Изказването на френския президент Макрон, че избира мигранти от Африка вместо „ български и украински банди “ е следващата демонстрация на политическа надменност и надменност, демонстрирани от един от актуалните водачи на тогавашната Антанта ". 

Това написа в обществените мрежи  вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, заяви БЛИЦ.

Коментарът му е във връзка думите на Макрон, че предпочитал във Франция мигранти от Африка, в сравнение с български бандити.

Ето какво още показа Каракачанов по тематиката във " Facebook ": 

" В навечерието на 100 години от подписването на Ньойския контракт в Париж сходно държание демонстрира, че историческите неточности не са научени от така наречен политически хайлайф на Европа.

Това, че Макрон избира мигранти от Кот д`Ивоар си е негово право и мен не ме интересува. Не мога обаче да подмина с лека ръка квалификацията на българите като „ банди “. Това е неприемливо и обидно.

Нека не забравяме, че тъкмо преди 100 години, точно във френската столица, под натиска от Съглашението е подписан един от най-мракобесните контракти, които пренареждат принудително картата на Балканите и оставят тежка кървава диря в последващата история на балканските нации.

Подобно държание през 21-ви век, без значение от инвестиции в него смисъл, е дипломатически неприемливо.

Европейски Съюз в своята същина е общественост, която би трябвало да работи за еднообразно съблюдаване на човешките, икономическите и политически права на жителите на страните членки.

Свободното напредване на хора, артикули и услуги, залегнало в неговата философия, е един от водещите правила. Демонстрацията на неуважение, декларирането на държание на двойните стандарти във всички области на живота по отношение на страните от някогашния Източен блок е в действителност отказване на Договора за Европейския съюз и на Договора за действието му.

Като заместител министър-председател на Република България изрично се опълчвам на сходни опити за дискредитиране на името на страната и тъпчене на правата на българските жители.

Който е имал колонии, да се оправя с наследството, оставено от тогавашното им ръководство. Българските жители обаче са равноправни жители на Европейски Съюз и аз няма да позволи който и да е да се гаври с моите сънародници.

Ето за какво упорствам Външно министерство да реагира на следващата демонстрация на надменност, обидно отношение и пренебрежение към българския народ ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР