Изказване на Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним II,

...
Изказване на Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним II,
Коментари Харесай

Архиепископът на Гърция: Ислямът не е религия, а политическа партия

Изказване на Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним II, че ислямът не е вяра, а политическа партия, а почитателите му са хора на войната, възпламени следващия дипломатически скандал сред Гърция и Турция.
Предстоятелят на Гръцката православна черква (ГПЦ) направи това изказване в телевизионно изявление в неделя във връзка 200-годишнината от началото на революцията от 1821 година, довела след това до основаването на модерната страна на южните ни съседи, заяви електронното издание Greek City Times, представено от организация " Фокус ".
Малко по късно Йероним удостовери и обясни изявлението си за исляма пред публицисти, поискали коментар за противоречивото изказване. 
 Турски съд осъди просветител на 1075 година затвор Турски съд осъди просветител на 1075 година затвор
Съдът в Истанбул осъди известния ислямски просветител Аднан Октар на 1075 години затвор, съобщи телевизия NTV, представена от БГНЕС. Окт...
„ С всичко, което благословеният архиепископ на Атина и цяла Гърция Йероним, сподели за исляма, в подтекста на неотдавнашното му телевизионно изявление за приноса на нашата черква за революцията от 1821 година, той нямаше поради нищо повече от извращението на мюсюлманската вяра от крайни фундаменталисти, които сеят смут и гибел в цялата Вселена “, се споделя още в изказването.
И още от позицията: „ Това са тъкмо хората, които архиепископът имаше поради - хора, които инструментализират исляма и го трансформират в смъртоносно оръжие против всички, които имат друго мнение от тях “.
В умозаключение: „ Както самият архиепископ, по този начин и всички митрополити на гръцката черква, почитат на процедура всички известни религии и се отнасят към всички свои правилни с християнска обич и взаимност, която не познава дискриминация, посредством всичките им дейности и начинания, изключително в обществената и благотворителната сфера “.

 Орбан зове Централна Европа да се сплоти към християнските си корени Орбан зове Централна Европа да се сплоти към християнските си корени
Западна Европа опитва с еднополови фамилии, имиграция и атеизъм, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Reuters и...
„ Тези провокационни изявления на архиепископ Йероним II, подтикващи обществото към неприязън и принуждение против исляма, демонстрират ужасяващо равнище на ислямофобия “, се споделя в изказване на Външното министерство на 18 януари. „ Именно такива злонамерени хрумвания са виновни за повишаването на расизма, ислямофобията и ксенофобията в Европа “.
След Турското дипломатическо ведомство, възмущението си изрази и Дианета (турската работа за религиозни въпроси). От там приканиха християните по целия свят да се опълчват на този „ болен нрав “. Ръководителят на Дианета Али Ербаш съобщи, че „ този тип дискурс, ориентиран към маргинализирането на мюсюлманите, предизвиква расистки възгледи против тях и води до офанзиви против техния живот и места за поклонение “. Според него изказванията на гръцкия архиепископ „ предизвикат обществото и могат да доведат до увеличение на омразата, враждебността и насилието против исляма “.
Споровете за думите на Йероним II породиха седмица преди началото на договарянията сред Гърция и Турция по уреждането на двустранните проблеми. Миналата седмица Гръцкото външно министерство заяви, че 61-ият кръг от предварителни договаряния сред Атина и Анкара по териториални искания в Средиземно море ще стартира на 25 януари в Истанбул. Турското външно министерство се опита да употребява случая, потвърждавайки, че сходни изказвания подкопават преговорния развой, отбелязва още Greek Reporter.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР