Изказваме съболезнования към близките и роднините на загиналите в катастрофата

...
Изказваме съболезнования към близките и роднините на загиналите в катастрофата
Коментари Харесай

Борисов категоричен за трагедията: Към никого няма да има закрила и пощада

Изказваме съболезнования към околните и роднините на починалите в злополуката край Своге в събота и признателност към министрите и всички останали, които добре си свършиха работата там, сподели при започване на съвещанието на кабинета през днешния ден министър председателят Бойко Борисов.

" Уверявам ви, че към никого няма да има протекция и прошка. Много ясно са отрегулирани всички процеси в страната - има състезания, строителен контрол и приемателни комисии, където всеки се подписва и носи отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под правосъдна отговорност и ще му бъде поискана и политическа отговорност ", сподели Борисов.

" Въпрос на дни е да завършат всички експертизи и приканвам и опозицията да изчака няколко дни, до момента в който Националната следствена работа и прокуратурата завършат инспекциите. Мога да ги уверя, че както постоянно в никакъв случай и никого не сме пожалили. Дотам, докъдето е виновността, до такава степен ще се носи и отговорността ", сподели още министър председателят.

Не мога да оставя страната да е пленник на процесите, които текат там, и в случай че не се схванат с Българска академия на науките, ние ще решим казуса. Това сподели министър-председателят във връзка следващия митинг на синоптиците през днешния ден. Премиерът уточни, че е поканил протестиращите метеоролози на среща, на която ще участват и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

„ Ще забележим до каква степен са свършили с всичко, което е в пълномощията на Българска академия на науките. Не мога да оставя страната да е пленник на тези процеси, които текат там. Или да го реши Общото заседание на Българска академия на науките, както е по закон, в случай че не - ние ще го решим, като част от тези служби от институциите, които трябват за ръководството на страната – за климата, за замърсяването на въздуха, за язовирите, какво ли още не. Ще действаме в тази посока ", разяснява Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР