Изиграха се срещите от втория кръг от груповата фаза на

...
Изиграха се срещите от втория кръг от груповата фаза на
Коментари Харесай

Две зрелищни равенства на мъжкото Световно по водна топка в Гуанджу

Изиграха се срещите от втория кръг от груповата фаза на мъжкото международно състезание по водна топка, провеждащо се в Гуанджоу (Южна Корея). Надпреварата е част от Мондиала във водните спортове " черешката на тортата ", в който е започващото в неделя плуване.

В група " А " има три доста мощни тима. Двата мача мржду тях приключиха с еднакъв резултат 10-10. Черна гора и Гърция направиха шоу, откакто ватерполистите от някогашната югославска република поведоха с 8-4, само че позволиха 5 следващи гола. Победителят от потока, който отива непосредствено на четвъртфинал, ще бъде избран от дуела Сърбия - Гърция. Западните ни съседи играят на процедура с втория си състав, откакто завоюваха " Световната лига " и си осигуриха квота за Токио 2010. Първите два отбора от Мондиала, без Сърбия и Япония, също ще се класират за игрите следващата година.
 Интересни развръзки във втория ден на дамското Световно състезание по водна топка
Интересни развръзки във втория ден на дамското Световно състезание по водна топка

Много голове и огромна битка имаше в басейна в Гуанджу

В групата са и домакините от Южна Корея, които са слаб тим даже и за зона " Азия ". Те бяха на прага да вкарат трети гол на олимпийския първенец Сърбия, само че изпуснаха дузпа в последните секунди.

Световният първенец Хърватия си обезпечи първото място в група " B " след погром над Съединени американски щати със 17-7. Второто място ще бъде несъмнено в пряк конфликт сред Австралия и Съединени американски щати на следващия ден. Казахстан ще играе против Южна Корея за систематизиране на местата сред 13-о и 16-о.
 Снимка 434560
Източник:

Най-силният в исторически проект тим на Унгария победи Испания с 13-11 и също завоюва потока си. Маджарите не могат да употребяват капитана си Денеш Варга, само че постоянно са любимци за купа в шампионатите, в които вземат участие.

Двата новобранеца Нова Зеландия и Южна Африка, които неизвестно по какъв начин попаднаха в една група, направиха зрелищно 8-8. Африканците, които имат доста атрактивен вратар, водеха доникъде на третата част, само че отпаднаха физически. Новозеландците поведоха с 8-7, само че позволиха изравнителен гол в последните секунди.

Така третото място ще бъде несъмнено с голова разлика. Целта и на Нова Зеландия, и на Южна Африка ще бъде да падне с по-малък резултат надлежно от Испания и Унгария. В момента представителите на Океания имат 1 маркиран го допълнително.

В група " D " любимецът Италия не позволи изненада против Япония, макар че през целия мач се игра гол за гол. За второто място Германия разгроми Бразилия с 15-8 и взе съществено преимущество пред " самураите ".

Германците могат и да завоюват потока, в случай че победят италианците. Япония демонстрира ужасно израстване, за разлика от бразилците, които след Рио 2016 записват крах.

Утре са последните срещи в групите, а в неделя са плейофите сред вторите и трети тимове от потоците. Първенците ще скочат в басейна още веднъж във вторник за четвъртфиналните борби.
 Снимка 434562
Източник:

Резултати от втория ден на мъжкото международно състезание по водна топка в Гуанджоу (Южна Корея):

Група " А ":

Черна гора - Гърция 10-10 (3-3, 2-1, 4-4, 1-2)

Сърбия - Южна Корея 22-2 (6-1, 5-0, 4-1, 7-0)

1. Гърция и Сърбия 3 точки, 3. Черна гора 2 точки, 4. Южна Корея 0 точки.

Група " B ":

Австралия - Казахстан 17-8 (4-1, 5-1, 3-4, 4-1)

Хърватия - Съединени американски щати 17-7 (4-1, 5-3, 4-2)

1. Хърватия 4 точки, 2. Съединени американски щати и Австралия 2 точки, 4. Казахстан 0 точки

Група " C ":

Унгария - Испания 13-11 (4-2, 5-4, 3-0, 1-5)

Нова Зеландия - Южна Африка 8-8 (0-2, 2-2, 4-2, 2-2)

1. Унгария 4 точки, 2. Испания 2 точки, 3. Нова Зеландия и Южна Африка 1 точка

Група " D ":

Италия - Япония 9-7 (2-0, 1-2, 4-4, 2-1)

Германия - Бразилия 15-8 (4-1, 6-1, 2-2, 3-4)

1. Италия 4 точки, 2. Германия 3 точки, 3. Япония 1 точка, 4. Бразилия 0 точки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР