Изигра ли се последното пловдивско дерби за сезон 2022/23? Със

...
Изигра ли се последното пловдивско дерби за сезон 2022/23? Със
Коментари Харесай

Колежа посреща Битката за Пловдив още тази пролет?

Изигра ли се последното пловдивско дерби за сезон 2022/23? Със сигурност почитателите на Ботев ще отговорят с " не " на този въпрос с вярата, че градският противник ще продължи да слиза надолу в класирането и ще попадне в плейофите в групата за 7-10 място. Това ще значи нови две борби за Пловдив тази пролет, като едната към този момент даже ще е на " Колежа ".
 В Италия възхитени от от хореографията на Ботев (Пловдив) в дербито с Локомотив
В Италия възхитени от от хореографията на Ботев (Пловдив) в дербито с Локомотив

Тя е разказана като " на половина българска, на половина ботевска "

В момента Локомотив е пети с 40 точки, а директно зад него е Черно море с 39, а седмият Славия е с 38. Интересното е, че до края на постоянния дял смърфовете гостуват и на двата отбора. Програмата им в действителност е много тежка и включва още аудиенция на ФК ЦСКА 1948 и най-после домакинство на Левски. Така че нищо чудно правилният отговор в действителност да е " не ". За задачата обаче и канарчетата би трябвало да се потрудят да останат в потока 7-10 място. В момента те са тъкмо десети с 27 точки. Зад тях са Ботев Вр и Септември Сф надлежно с 23 и 22 пункта.
 Ботев (Пловдив) пред разлъка с главен състезател
Ботев (Пловдив) пред разлъка с главен състезател

Сериозен интерес към него има от ЦСКА

За още едно пролетно дерби, само че в първата шестица пък е немислимо да приказваме с оглед сериозното закъснение на " жълто-черните " от шестата позиция - цели 12 точки и все по-малкото кръгове до края на постоянния дял - 6. Впрочем програмата на Ботев (Пд) също не е по никакъв начин лека и задачата с оставането в междинната група за плейофите не трябва да се счита към момента за решена.

Ако обаче отговорът на въпроса, изигра ли се последното пловдивско дерби за сезон 2022/23, е " да ", то то ще се запомни като много постно и с бързо разменени два гола, довели до разумно тъждество.

Трябва да се върнем цели 9 години обратно, с цел да намерим последния случай, в който канарчетата и смърфовете бяха в една плейофна група - тогава първа седмица (сезон 2013/14). Дори и в оня случай обаче Ботев и Локо не изиграха цялостни 4 мача. Последният, на 19 април 2014-а на " Лаута ", бе преустановен в 41-ата минута при 0:0 поради голям брой мощни бомбички, хвърляни на терена от публиката на домакините в рискова непосредственост до футболистите. Впоследствие СТК към БФС присъди служебно 3:0 за жълто-черните. Иначе във въпросния сезон Ботев взе двете си семейства - 2:0 и 2:1, а първата среща на " Лаута " приключи 0:0.
 Мартин Камбуров: В Локо Пд постоянно има напрежение
Мартин Камбуров: В Локо Пд постоянно има напрежение

Двама президенти, двама-трима шефове, много е забавно, споделя легендата

Остава ни да чакаме и да се надяваме да забележим още издания на борбата за Пловдив, които ще са по-добри откъм качество от последното, което умерено можем да кажем, че разочарова, написа " Тема спорт ".

ПРОГРАМАТА НА ЛОКО ПД ДО КРАЯ НА РЕДОВНИЯ ДЯЛ

25 КРЪГ СЕПТЕМВРИ Структурни фондове (д)

26 КРЪГ ЧЕРНО МОРЕ (г)

27 КРЪГ ФК ЦСКА 1948 (г)

28 КРЪГ СПАРТАК Външно наблюдение (д)

29 КРЪГ СЛАВИЯ (г)

30 КРЪГ ЛЕВСКИ (д)

ПРОГРАМАТА НА БОТЕВ ПД ДО КРАЯ НА РЕДОВНИЯ ДЯЛ

25 КРЪГ ФК ЦСКА 1948 (г)

26 КРЪГ СПАРТАК Външно наблюдение (д)

27 КРЪГ СЛАВИЯ (г)

28 КРЪГ ЛЕВСКИ (д)

29 КРЪГ ПИРИН БЛ (г)

30 КРЪГ ЛУДОГОРЕЦ (д)
 Локомотив (Пловдив) се укрепи с някогашен бранител на Уотфорд
Локомотив (Пловдив) се укрепи с някогашен бранител на Уотфорд

Хорхе Сегура е десетото ново попълнение за " черно-белите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР