Изгревът на слънцето в неделя (14 февруари) ще ни предложи

...
Изгревът на слънцето в неделя (14 февруари) ще ни предложи
Коментари Харесай

Григор срещу Тийм в ранни зори на 14 февруари

Изгревът на слънцето в неделя (14 февруари) ще ни предложи и тенис от най-високо равнище с българско присъединяване.

Един против различен на осминафинал на Откритото състезание на Австралия се изправят Григор Димитров и Доминик Тийм.

Срещата посред им е трета на най-големия корт в комплекса в Мелбърн - " Rod Laver ", и се чака да стартира към 6:00 ч. сутринта българско време.

Снимка: Getty Images

Преди Димитров и Тийм да мерят сили, ще бъдат избрани победителките в две срещи при дамите: Гарбине Мугуруса – Наоми Осака и Арина Сабаленка – Серина Уилямс.

Димитров доближи с лекост до тази фаза на конкуренцията. Той победи Марин Чилич и Алекс Болт, а последният му противник - Пабло Кареньо Буста, се отхвърли поради травма.

Тийм се оправи с Михаил Кукушкин и Доминик Кьопфер. В третия кръг пък реализира впечатляващ поврат против австралийския любим Ник Кирьос.

Снимка: Reuters

За шести път Димитров и австриецът ще играят един против различен. Роденият в Хасково тенисист има леко преимущество с 3:2 победи досега. Григор реализира безапелационен триумф в последната им среща – на шампионата в Париж в края на 2019 година Мачът приключи 6:3, 6:2.

Тийм е номер 3 в международната класация сега, до момента в който българинът е 21-ви. От своя страна австриецът може да се похвали с една купа от Големия шлем. Той победи на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година През предишния сезон игра на край в Мелбърн, а през 2018 и 2019 година доближи до последния мач на " Ролан Гарос ".

Снимка: Getty Images

Срещата ще се играе пред празни трибуни, защото локалното държавно управление разгласи стягане на ограниченията за битка с ковид след вчерашния ден. Това значи, че Григор няма да може да разчита на пламенната поддръжка на българи, който прочувствено скандираха за негов триумф в предходните срещи.

Победителят от мача ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим или Аслан Карацев на четвъртфинал. Двамата играят по-рано на 14 февруари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР