Изграждат база за отдих и спортни дейности в местността Джатов

...
Изграждат база за отдих и спортни дейности в местността Джатов
Коментари Харесай

Оризопроизводител прави база за отдих и спорт край Белозем

Изграждат база за отдих и спортни действия в местността „ Джатов мост “ край Белозем. Възложители са Таня и Венко Пачови, познати в района като оризопроизводители, ръководещи сдружение „ Агриндо “ ЕООД. Намерението им е да облагородят техен частен парцел от малко над 18 дка, който се намира на 2 км. от обитаемото място.
Прочетете още
В терена се планува да бъдат построени къщи за отдих с потенциал до 50 души, спортни площадки и заведение за публично хранене. Постройките ще бъдат дървени – вид бунгала, с размер от 40 кв.м.. Предвидено е да бъдат 10 на брой и конфигурирани върху бетонови площадки. Ресторантът ще бъде с повърхност към 200 кв.м. и ще работи сезонно през топлите месеци.

Инвеститорът има желание да обособи състезателен терен, в който да комбинира игрище за тенис на корт, волейбол, баскетбол и фитнес навън. Планува се построяването и на детска площадка, пейки с беседки и дребни кътчета за отдих.

За електрифицирането въз основата ще бъде построен трафопост, а битово-хигиенните потребности ще се покриват посредством сондажен бунар, изкопан на 25м. дълбочина. В капиталовото предложение е посочено още, че отпадните води ще бъдат пречиствани в локално оборудване и по-късно зауствани в почвата. Не се плануват вреди за околната среда, защото парцелът не се намира наоколо до предпазени зони.

Предстои РИОСВ-Пловдив да вземе решение дали капиталовото предложение на Таня и Венко Пачови предстои на процедура по ОВОС/Оценка за влияние върху околната среда/.



Водеща фотография: Илюстративна 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР