Изграждането на третия лъч на метрото в София се движи

...
Изграждането на третия лъч на метрото в София се движи
Коментари Харесай

Столичният кмет Йорданка Фандъкова пред “Труд”: Строителството на метрото върви по график

Изграждането на третия лъч на метрото в София се движи по график. Това увери пред “Труд ” столичният кмет Йорданка Фандъкова. “Очаквам към края на 2019 година правата от “Красно село ” до “Горна баня ” да бъде изпълнена ”, изясни тя.

Кметът призна, че градежът на метрото в квартал “Овча купел ” основава усложнения с трафика. Тя прикани жителите към самообладание, до момента в който линията бъде построена. Само след 2 години жителите на региона ще могат да употребяват най-екологичния градски превоз и за 10 минути да стигат до центъра, изясни кметът.
Фандъкова увери, Столичната община ще направи всичко допустимо да бъдат ремонтирани вътрешноквартални улици в “Овча купел ” и да се направи работеща канализация. Вече е импортиран и първият стадий на план за създаване на такава в остарялата част на квартала.

Фандъкова разгласи още, че през тази година ще стартира цялостната реорганизация на линията на трамвай №5 по бул. “Цар Борис III ”. Обществената поръчка на стойност за 40 млн. лева  беше спряна поради противоречие в документите. Процедурата за ремонта ще бъде пусната отначало до дни. Ще бъдат купени и 13 нови трамвая. Превозните средства ще се движат по-бързо, а спирките по линията ще бъдат актуализирани.
Кметът изясни и че през 2018 година ще има поправки по бул. “Тодор Каблешков ” и по Южната дъга на София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР