Изграждането на нови атомни мощности е най-ефективният начин за постигане

...
Изграждането на нови атомни мощности е най-ефективният начин за постигане
Коментари Харесай

Нови атомни мощности са най-ефективният начин за декарбонизиране

Изграждането на нови атомни мощности е най-ефективният метод за реализиране на декарбонизация на енергийната мрежа в международен мащаб. Това може да обезпечи понижаване на въглеродния отпечатък до 34% за мегават конфигурирана мощ, спрямо непостоянните възобновими енергийни източници. Това се показва в последния отчет на основания в Лондон New Nuclear Watch Institute (NNWI).

Експертите от NNWI предлагат на политиците да погледнат оттатък усреднените разноски за произвеждане на сила (LCOE), защото фокусирането върху този индикатор не отразява всички променливи, в това число дали производството на електрическа енергия разчита на естествени условия и дали избрани технологии могат да имат скъпоструващи и нездравословни последствия за енергийния бранш, обществото, околната среда или стопанската система.

„ Когато светът избира коя технология да поддържа, с цел да форсира замяната на изкопаемите горива, рекомендациите на отчета могат да спестят милиарди за потребителите и данъкоплатците. Ако енергийната промишленост желае да бъде гъвкава, рентабилна и декарбонизирана, би трябвало да сме сигурни, че когато приказваме за технологии за произвеждане на електрическа енергия, би трябвало да погледнем оттатък изчисленията на LCOE, с цел да представим цялостната картина “, показва ръководителят на New Nuclear Watch Institute Тим Йео.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР