Изграждането на нов Спешен център в Кюстендил, финансиран от здравното

...
Изграждането на нов Спешен център в Кюстендил, финансиран от здравното
Коментари Харесай

Бави се изграждането на нов Спешен център в Кюстендил



Изграждането на нов Спешен център в Кюстендил, финансиран от здравното министерство, се бави. Комплексът трябваше да бъде приключен до края на тази година.

Най-вероятно аргументите са финансови, сподели завеждащият Спешното към районната болница в Кюстендил доктор Албена Рапатинска.

Новият Спешен център в Кюстендил ще е на застроена повърхност до 400 квадратни метра, на два етажа, на две равнища и с 10 гаражни кафези. Централната постройка към този момент е построена в недодялан тип, обектът обаче не напредва.

Вероятно финансирането се бави поради коронавирусната пандемия и промяната на държавните управления, а отсам се бави и построяването на центъра.

Още по-тежка е обстановката в Бобов дол, където също би трябвало да се построи нов Спешен център до края на тази година. Там преди 5 години общината е отредила терен от към 2 декара, не е обезпечено обаче финансирането.

От локалната администрация в миньорския град разчитаха, че служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров, който е от прилежащия град Дупница и познава доста добре казуса със здравния център в Бобов дол, най-сетне ще започва процедурите по започването на обекта. Но това не става и досега.

Спешното в Бобов дол се обитава в постройката на закритата преди 10 години общинска болница. Синдик продаде пространствата на предприемач от Перник, на който Общината към този момент заплаща наем, с цел да може миньорският град да има денонощна  " Бърза помощ ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР