Изгоря култовото в близкото минало заведение Лого в Перник. Сигналът

...
Изгоря култовото в близкото минало заведение Лого в Перник. Сигналът
Коментари Харесай

Изгоря известно заведение в Перник

Изгоря паметното в близкото минало заведение " Лого " в Перник. Сигналът в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи е подаден към 22:30 часа. Заведението е ситуирано на сутеренен етаж в жилищен блок в центъра на най-големия пернишки квартал " Изток ".

При идването си екипите открили, че гори цялата вътрешна част на заведението. В него не е имало хора, защото кафенето е в ремонт, само че поради задимяване е направена евакуация на всички живущи във входа на жилищния блок. Изключено е било и електрозахранването.

До 2 часа през нощта кметът на Кметство Изток Десислава Стоянова е била на мястото на случая, с цел да приказва и да спомага на евакуираните хора от блока. Хората са се изнесли при свои родственици, до момента в който домовете им се изчистят от дима. Част от жителите в другото крило на блока, което е по-малко наранено от изпаренията са се прибрали, съобщи.

При евакуацията е имало двама потърпевши. Две дами са били обгазени, а екип на Бърза помощ им е оказал подпомагане . Едната стара жена е потърпевша при евакуирането. Тъй като е била мъчно преносима при слизането по стълбите е счупила кост, закарана е от околните й в болница.

Живеещите хора над опожареното заведение описват, че първо са усетили дима от пожара. Не са чули гърмеж. Те са били мощно уплашени.

Видими вреди по блока няма, само че жилищата на хората са опушени.

Все още не е ясно по какъв начин тъкмо се е запалило заведението - дали е имало гърмеж или не. Екипи на полицията проверяват случая, регионът е отцепен с лента

По непотвърдена информация кафенето е имало нов притежател. Сменено е било цялото съоръжение, както и мебелировката, и се е очаквало да отвори още веднъж порти през есента.

Това е вторият пожар в кафене " Лого ". През 2019 година заведението още веднъж пламтя, а през 2013 година тогавашният му притежател Венцислав Димитров с прякор " Мечан " бе погубен на излизане от заведението пред очите на приятелката си. Той бе убит в автомобила си с канонада от патрони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР