Изглежда Министерството на вътрешните работи е намерило отново начин да

...
Изглежда Министерството на вътрешните работи е намерило отново начин да
Коментари Харесай

МВР отново намери начин да заобиколи забраната за порочни дарения

Изглежда Министерството на вътрешните работи е намерило още веднъж метод да заобиколи възбраната да получава дарения. Вратичката се крие в добре известна процедура на Министерство на вътрешните работи – да прави дарове единствено на себе си посредством личната си компания " Безконтактни мултиплексорни вериги " (БМВ). Освен нея министерството е черпило облаги и от посолствата на Съединени американски щати (30 хил.лева) и Китай (37 хиляди лева), както и редица дребни общини у нас.
Общата стойност на даренията е 591 145 лева, демонстрира инспекция на вестник " Сега " в доклада за първите шест месеца на годината, качен на страницата на вътрешното министерство.
Данните от доклада сочат, че от януари до юни тази година БМВ е дарила две коли на Министерство на вътрешните работи. Едната е на стойност 28 227 лева, а другата - 5936 лева Сред общините донори се подреждат силистренските кметства Дулово, Алфатар, Тутракан, Ситово и Кайнарджа. Най-голямото подаяние е за над 1600 лева, а останалите в района са от 150 до 900 лева Бургаските общини Руен, Айтос, Несебър, Камено, Поморие и Средец също са се отчели със съществени дарения.
От своя страна община Ямбол е дарила на Министерство на вътрешните работи 10 000 лева за гориво. Пловдивската община Родопи пък е дала 9000 лева за гориво на три районни ръководства. Най-сериозното подаяние е за 130 хиляди лева и е направено от община Пловдив. Оттам са купили техника за локалната лаборатория на Министерство на вътрешните работи.
Припомняме, че ограничаването да се получават дарения бе въведено преди няколко години, откакто стана ясно, че полицията е получавала дарове от хора, които проверява. Бе оставена обаче опцията да подаряват общини и държавни компании. Така през БМВ, която години наред бе монополист в производството на регистрационни номера за коли, министерството получаваше техника за милиони. Това кранче бе спряно, когато компанията бе трансферирана в транспортното министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР