Изглежда ми като някаква конструкция да скрие дълбоките различия, които

...
Изглежда ми като някаква конструкция да скрие дълбоките различия, които
Коментари Харесай

Бившият председател на НС Георги Пирински: След изнесените данни от Гешев и Сарафов някой трябва да отиде на съд

" Изглежда ми като някаква структура да скрие дълбоките разлики, които съществуват. Една измъчена рекламация, че комбиниране на 3 или 4 парламентарни групи може с някаква степен на меродавност да застане пред хората и да каже ето ние представляваме онази коалиция, която може да понесе цялата отговорност за конституционните промени, каквито се смята, че би трябвало да бъдат направени ", коментира бившият министър на външните работи и някогашен ръководител на Народно събрание Георги Пирински в " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 269
" Реалният проблем е грубото нарушение на Конституцията. Вместо да приказват " дайте да пишем Конституция ", дано да подхващат дейности. Има най-малко три комисии, които сътвориха и трябва без всякакво отсрочване да се заемат с това позорно, безобразно раздробяване на прокурорската институция ", каза Пирински.

По негови думи в закона е записано, че всички органи са длъжни да дадат цялата разполагаема информация по един или различен въпрос, всички длъжностни лица са длъжни да се явят пред съответната комисия. " Има Комисия за противопоставяне и попречване на корупцията, има Комисия за надзор върху специфичните служби, специфичните разследващи средства и достъпа до данни от електронните средства ", изясни някогашният министър пред Bulgaria ON AIR.

" Какво стана оня ден? Демерджиев застана пред Народно събрание, сподели, че има по необясними аргументи арестувано произвеждане с години, знакови каузи. Когато Народното събрание чуе такива неща от министъра на вътрешните работи, би трябвало незабавно да свика една или друга комисия или пък ръководителят на Народното събрание има правото да предложи краткотрайна комисия, която е планувана в правилника, да се занимае с цяла серия от въпроси ", сподели Пирински.

" Като се стартира с първия въпрос към Иван Гешев: Кой Ви се обади сутринта, когато се прибрахте, кой Ви прави тези оферти да сте дипломат в Турция или многоточие. На Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. да се зададат въпросите: Какви данни имате и можете ли да твърдите пред виновна комисия, че е декларирано на тази оперативка, че е пуснат запис на един магистрати пред участниците, че има 150 записа на магистрати и на политици ", изясни някогашният ръководител на Народно събрание.

" Не мога да си показва, че някой нарушава духа на Конституцията и това не е съображение за правосъдна отговорност ", безапелационен е той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР