Изглежда, че в политически план ГЕРБ все повече идентифицира две

...
Изглежда, че в политически план ГЕРБ все повече идентифицира две
Коментари Харесай

Топсоциолзи: Мая и Слави плашат ГЕРБ. ПатрЕотите ги държи заедно само участието във властта

Изглежда, че в политически проект ГЕРБ от ден на ден разпознава две нови закани – Слави Трифонов и Мая Манолова. Това се споделя в разбора за юли Института по социология "Иван Хаджийски ".

Изводът е, че до момента властта е допускала и двамата, тъй като могат да оспорят ролята на левицата като евентуална опция, само че към този момент ръководещите стартират да се опасяват от бъдещите дейности на шоумена и националния омбудсман.

Това е и обяснението за усилването на критичността към Трифонов и Манолова в избрани медии, считат от института.

Според социолозите Българска социалистическа партия се ориентира от ден на ден към „ национални “ и „ консервативни “ позиции, а Движение за права и свободи следва обичайна си тактичност – поддръжка за властта в съвсем всичко, като се изключи лични назначения и вотове на съмнение.

Основното внимание на Движение за права и свободи обаче е ориентирано към процесите в прилежаща Турция. Партията се ангажира недвусмислено с опозиционния претендент Индже, изгубил изборите против Ердоган. Отношенията с новото ръководство на Ердоган последователно ще станат първостепенни. Може да се допусна, че дейната роля на Движение за права и свободи в турския избирателен развой не се дължи на надценяване на възможностите на Индже, а на покачване на личната цена, на проявление на мощ и въздействие като изходна точка за едни бъдещи диалози, показват от института "Иван Хаджийски ".

Според социолозите по съвсем всички тематики (с изключение на поддръжката за правителството) трите патриотични партии "Атака ", НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация се разминават. Отдавна е явно, че всяка от тях се оглежда за дела и сътрудници за бъдещо политическо присъединяване настрана от другите, написа още в месечния разбор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР