Изглежда, че прекомерната зависимост на групата Вагнер от затворници в

...
Изглежда, че прекомерната зависимост на групата Вагнер от затворници в
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: ЧВК Вагнер все по-често използва затворници като пушечно месо

Изглежда, че несъразмерната взаимозависимост на групата " Вагнер " от пандизчии в наказателните колонии има все по-големи последствия за бойните качества на частната войска на Пригожин.

Ръководителят на самостоятелната съветска правозащитна организация " Русия зад решетките " Олга Романова съобщи на 23 януари, че от оценените 50 000 пандизчии, които Вагнер е набрал, единствено 10 000 се борят на фронтовете в Украйна заради високия % на жертви, капитулации и дезертиране.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW), представен от news.bg. Организацията не може да удостовери без значение тези данни, само че те са доста правдоподобни, като се има поради моделът на „ Вагнер “ за потребление на пандизчии като пушечно месо в настъпателни интервенции.
Целта на Групата " Вагнер " да понижи загубите измежду наемниците си, които не са наказани и са военно готови, евентуално подкопава способността ѝ да резервира и употребява дейно огромната маса от наказани в голям мащаб и във времето.

ISW към този момент е съобщавала за случаи, в които родственици на бойци от групата " Вагнер " получават празни ковчези, откакто им е обявено, че околните им са починали в Украйна, което допуска, че " Вагнер " не разполага с съществена административна и бюрократична инфраструктура за следене и показване на личните си загуби, което прибавя спомагателна меродавност към оценката на " Русия зад решетките ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР