Изглежда, че новият коронавирус се задържа във въздуха в претъпкани

...
Изглежда, че новият коронавирус се задържа във въздуха в претъпкани
Коментари Харесай

Проучване: Коронавирусът се задържа в затворени помещения

Изглежда, че новият ковид се задържа във въздуха в препълнени пространства или пространства, при които липсва вентилация, откриватели откриха в изследване, което утвърждава концепцията, че Covid-19 може да се популяризира посредством дребни въздушни частици, известни като аерозоли, оповестява " Блумбърг ".

В две лечебни заведения в Ухан, Китай, откривателите откриха късчета от генетичния материал на вируса във въздуха на болнични тоалетни, закрито пространство с огромни тълпи и пространства, където медицинският личен състав смъква защитни дрехи. Изследването, оповестено в понеделник в списанието Nature Research, не се пробва да откри дали въздухоносните частици могат да причинят инфекции.

Въпросът по какъв начин елементарно новият вирус може да се популяризира във въздуха бе въпрос на полемика. Световната здравна организация съобщи, че рискът е стеснен до съответни условия, акцентирайки разбор на повече от 75 000 случая в Китай, при които не се оповестява за предаване по въздух.

Но защото вирусът се популяризира по целия свят и болести близо 3 милиона, учените се пробват да схванат по какъв начин тъкмо се случва заразяването.

Хората създават два типа капчици, когато дишат, кашлят или приказват. По-големите се спускат на земята, преди да се изпарят, причинявайки замърсяване най-много посредством обектите, върху които се заселват. По-малките - тези, които съставляват аерозоли - могат да останат във въздуха с часове.

Изследователите, водени от Ке Лан от университета Ухан, сътвориха по този начин наречените аерозолни клопки във и към две лечебни заведения в града.

Те откриха малко аерозоли в отделения за пациенти, супермаркети и жилищни здания. Много повече са открити в тоалетни и две зони, през които минават огромни тълпи, в това число вътрешно пространство наоколо до една от лечебните заведения.

Особено високи концентрации се появяват в пространствата, където медицинският личен състав смъква защитната си екипировка, което допуска, че частици, замърсяващи оборудването им, още веднъж се придвижват във въздуха, когато се смъкват маски, ръкавици и рокли.

Резултатите акцентират значимостта на вентилацията, ограничението на тълпите и деликатните санитарни действия, споделиха откривателите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР