Издръжката на живота във Великобритания може да поскъпне рекордно, а

...
Издръжката на живота във Великобритания може да поскъпне рекордно, а
Коментари Харесай

Брекзит повиши рекордно разходите за живот на Острова

Издръжката на живота във Англия може да нарастне рекордно, а инфлацията да доближи 5%. Причината за това обаче няма да е пандемията, а Brexit, настояват от един самостоятелен фискален орган на Острова. Какви са изводите, споделя.

Brexit ще нанесе по-тежки вреди на английската стопанска система даже и от пандемията, предизвести Службата за бюджетна отговорност (OBR). Тя е самостоятелен орган за фискален контрол в Обединеното кралство. Подобно предизвестие направиха и от Английската централна банка предходната година.

Нейният началник Ричард Хюс декларира пред BBC, че излизането на страната от Европейски Съюз ще намали дълготрайно брутния вътрешен артикул (БВП) с 4%. А пандемията от Covid-19 ще понижи Брутният вътрешен продукт на страната с още два %, твърди той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
До 2 млн. британци ще получат покачване на възнагражденията...

В този смисъл Brexit ще се отрази на стопанската система на Англия по-зле и от пандемията.
Повишават се разноските за живот и инфлацията

" Дългосрочно въздействието на Brexit ще бъде по-лошо, в сравнение с това на пандемията ", акцентира Хюс. В последната си оценка съвещателният контролен орган стига до извода, че проблемите с доставките, породени от затегнатите имиграционни закони, наложените мита и бюрокрацията са влошили доста ситуацията във Англия.

Тази сряда финансовият министър Риши Сунак показа актуализация на бюджета на страната, предусещащ милиардни помощи за редица стопански браншове, както и покачване на налозите.

Службата за бюджетна отговорност предизвести още, че разноските за живот могат да се покачат рекордно за последните 30 години, а инфлацията може да доближи 5%. Междувременно вестник Times дефинира като голямо предстоящото нарастване на налозите, а булевардното издание The Sun приказва за " зараза на държавните разноски ".
Правителството показва оптимистична картина

В същото време финансовият министър Риши Сунак счита, че през 2022 година английската стопанска система ще се върне към равнищата си от преди пандемията, а растежът ще доближи 6,5% през тази, и нови 6 % през идната година.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:








Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР