Издирваният за убийството на ИТ специалистката Алена Щерк - Виктор

...
Издирваният за убийството на ИТ специалистката Алена Щерк - Виктор
Коментари Харесай

Виктор Спига е оказал съпротива при ареста си в Италия


Издирваният за убийството на ИТ специалистката Алена Щерк - Виктор Спига, е арестуван в Италия, само че не е ясно дали е дал единодушие да бъде съден в България. Италианската полиция популяризира фотография на Спига от ареста. За bTV от полицията потвърдиха, че той има и италианско поданство и непрекъснато местопребиваване в провинция Терни.

Мъжът е арестуван в град Монтепрандоне в ранните часове на 30 май след издадена европейска заповед за арест по закононарушение за похищение и ликвидиране. Спига е оказал опозиция сега на задържането. От мобилния отряд на полицията са били ангажирани 10 полицейски чиновници.

Мъжът е предаден на прокуратурата в Асколи Пичено. Предстои съвещание на Апелативния съд, който да реши дали и по кое време мъжът да бъде предаден на българските управляващи.

ДНК-то в колата на убитата Алена Щерк съответствува с това на арестувания Виктор Спига. Това сподели в предаването „ Тази заран “ прокурорът от софийска градска прокуратура Иво Илиев.

Според държавното обвиняване претекстовете за закононарушението занапред ще се обясняват. Досега няма данни за присъединяване на различен човек в убийството на Алена Щерк. Според психиатъра Веселин Герев  спорът сред Алена и Виктор не е поради за пари, а от ревнивост. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР