Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел

...
Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел
Коментари Харесай

В Дания е бил задържан Рангел Бизюрев, издирван за убийството на Димитър от Цалапица

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев е бил задържан, потвърдиха за Euronews Bulgaria от Министерство на вътрешните работи. Той е бил арестуван в Дания, а самоличността му е била открита посредством пръстови отпечатъци и фотоси. Спрямо Бизюрев бе издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година, а роднините и жителите на Цалапици проведоха митинги с искане той да бъде арестуван и изправен пред съда.

Предстои българските управляващи да изискат изгонването му в България, където ще бъде упрекнат в убийството на Димитър Малинов.

Младият мъж изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни боклуци.

До мястото полицейските чиновници бяха заведени от Борислав Динков от Цалапица. По време на следствието бе открито, че в заравянето на тялото е взел участие и брат му близнак – Валентин. Двамата бяха арестувани, а сега са в ареста с обвиняване, че подкрепили Бизюрев да избяга.
Разследването се управлява от Окръжната прокуратура в Пловдив, като по-късно през днешния ден се чака прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да дадат взаимен брифинг в Пловдив.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР