Издирван от турските власти терорист от нелегалната Кюрдска работническа партия

...
Издирван от турските власти терорист от нелегалната Кюрдска работническа партия
Коментари Харесай

Предадохме на Турция член на ПКК, издирван за терористична дейност

Издирван от турските управляващи терорист от незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/ на име Хаккъ Гьорен, с кодово име Хаки Седат, е бил предаден на Турция от българските управляващи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле.

Според информация на Анадолската организация същият незаконно минал през българо-турската граница и възнамерявал да замине за Франция, заяви Българска телеграфна агенция. Полицейски екип в София го спрял за инспекция на документите и като открили, че е без персонална карта, го глобили 2 000 евро - цялата сума, която имал в наличност.

След това с такси отишъл в Пловдив, където трябвало да се срещне с различен член на ПКК с кодовото име Арес, и тъй като нямал пари в себе си, дал мобилния си телефон на водача. В продължение на четири дни се укривал в покрайнините на Пловдив. След това отишъл в генералното консулство в града и изискал помощ. От консулството го предали на полицията.

След като българските управляващи открили, че е търсен за терористична активност, уведомили турските управляващи. Той бил изправен пред съда, който постановил да бъде върнат назад в Турция и бил предаден на турските управляващи на Капъкуле.

По данни на турските управляващи екстрадираният имал много обемно досие в полицията. През 2002-2003 година взел участие в разнообразни терористични акции на ПКК. През 2014 година минал в Сирия и се присъединил в акции на ПКК и Партията на демократичния съюз (ПДС). Твърди се, че от 2017 година насам бил координатор на незаконен канал за прекачване на терористи към Европа през Гърция и България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР