Издателска къща ХЕРМЕС“ представя ЛУКСОЗНОТО ИЗДАНИЕ ОТ КЛУБ КЛАСИКА ДАЛЕЧЕ ОТ БЕЗУМНАТА ТЪЛПА от

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
ЛУКСОЗНОТО ИЗДАНИЕ ОТ
КЛУБ КЛАСИКА
ДАЛЕЧЕ ОТ БЕЗУМНАТА ТЪЛПА
от
Коментари Харесай

Класикът Томас Харди в луксозен том на Хермес

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

ЛУКСОЗНОТО ИЗДАНИЕ ОТ

КЛУБ КЛАСИКА

ДАЛЕЧЕ ОТ БЕЗУМНАТА ТЪЛПА

от Томас Харди

размер: 424 стр.

цена 24,95 лева

ISBN 978-954-26-2281-9

Превод: Красимир Желязков  

Различните лица на любовта в новото първокласно издание на един от най-обичаните романи на Томас Харди

Очаквайте на 17 октомври!    

За книгата  

Красивата и самостоятелна Вирсавия Евърдийн наследява богато имение и взема решение да го ръководи сама. Тя отхвърля предлагането за брак от предания и непретенциозен пастир Габриел Оук, тъй като не го обича. В същото време фриволното ѝ и безгрижно кокетничене с богатия и почитан комшия – господин Болдуд, отприщва дълбоки усеща в затворения мъж и той безусловно е захласнат от нея. Но и двамата ухажори скоро са засенчени от идването на сержант Франк Трой – рисков съблазнител, в който младата жена се влюбва.

Съдбите на четиримата се преплитат и Вирсавия схваща, че дейностите, подбудени от прищевките на непостоянното сърце, могат да доведат до трагични последствия.

За създателя  

Томас Харди (1840 – 1928) е измежду най-видните класици и обичани романисти на британската литература. Роден е в село Хайър Бокхамптън, енория Стинсфорд, Югозападен Дорсет, през 1840 година Творческият път на писателя стартира в края на 60-те и началото на 70-те години на ХХ в. Литературната активност на Харди се развива доста бързо, изключително откакто той намира същинското си предопределение: изобразяването на родния край – и всичките му огромни творби са свързани с това. Самият той разделя своите 14 романа на три групи: „ пробни “; „ сантиментални и фантастични истории “ (сред които най-ярък е „ Две сини очи “) и „ романи за характери и условия “. В последната група влизат най-известните му: „ Под раззелененото дърво “, „ Далече от безумната навалица “, „ Тес от рода Д’Ърбървил “ и „ Невзрачният Джуд “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР