Издънка - така бизнесменът Ивайло Пенчев определи собственото си изказване,

...
Издънка - така бизнесменът Ивайло Пенчев определи собственото си изказване,
Коментари Харесай

Скандалният бизнесмен пак избухна, вече знаел заплатите във фирмата си

Издънка - по този начин предприемачът Ивайло Пенчев дефинира личното си изявление, че заплата от 800 лева в България сега не съществува. Той стана обект на рецензии и насмешки, откакто консуматори в обществените мрежи демонстрираха разгласи, от които се схваща, че в личната му компания се оферират точно сходни по мярка хонорари. 
Пред bTV той изясни, че след случая е събрал информация за "Уолтопия " и към този момент знае, че междинната заплата е 1860 лева, а под 800 получават чистачките в един от заводите: "Нашите са доста печени, чисто държат, не е като на летището ". 
"Доходите нарастват по една единствена причина - тъй като има търсене на служащи. Заплатите са нарастнали доста, в "Уолтопия " за 5 години са нарастнали два пъти ", акцентира Пенчев. 
Според него "България става все по-добро място за живеене и работене ", а заплатите не мърдат единствено там, където няма бизнесмени и в държавните институции ( "Там не би трябвало да порастват, би трябвало да ги редуцират "). Бизнесменът разяснява тематиката с модерното иго във ферми в Западна Европа, като уточни, че в случай че по отношение на служащите не е приложено принуждение, то те могат постоянно да си тръгнат, в случай че изискванията на труд са неприятни. 
Ивайло Пенчев уточни, че харесва идеологията зад криптовалутите - без държавни гаранции и медиатори, само че уточни, че една валута е сполучлива, в случай че е сигурен съхранител на стойност и елементарно средство за транзакции. Затова и беше безапелационен: "Не си купувайте биткойни! ", тъй като виртуалните пари ще се провалят "като гръм и гръмотевица ". Очакванията му обаче са блокчейн технологиите и дистрибутираните регистри да получат огромно приложение.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР