Издънка – така бизнесменът Ивайло Пенчев определи собственото си изказване,

...
Издънка – така бизнесменът Ивайло Пенчев определи собственото си изказване,
Коментари Харесай

Помните ли бизнесмена, който заяви, че заплата под 800 лв. у нас няма? Сега направи ново изказване...

Издънка – по този начин предприемачът Ивайло Пенчев дефинира личното си изявление, че заплата от 800 лева в България сега не съществува. Той стана обект на рецензии и насмешки, откакто консуматори в обществените мрежи демонстрираха разгласи, от които се схваща, че в личната му компания се оферират точно сходни по мярка хонорари.

Пред bTV той изясни, че след случая е събрал информация за „ Уолтопия ” и към този момент знае, че междинната заплата е 1860 лева, а под 800 получават чистачките в един от заводите: „ Нашите са доста печени, чисто държат, не е като на летището ”, написа Блиц.

„ Доходите нарастват по една единствена причина – тъй като има търсене на служащи. Заплатите са нарастнали доста, в „ Уолтопия ” за 5 години са нарастнали два пъти ”, акцентира Пенчев.

Според него „ България става все по-добро място за живеене и работене ”, а заплатите не мърдат единствено там, където няма бизнесмени и в държавните институции („ Там не би трябвало да порастват, би трябвало да ги редуцират ”).

Бизнесменът разяснява тематиката с модерното иго във ферми в Западна Европа, като уточни, че в случай че по отношение на служащите не е приложено принуждение, то те могат постоянно да си тръгнал, в случай че изискванията на труд са неприятни.

Ивайло Пенчев уточни, че харесва идеологията зад криптовалутите – без държавни гаранции и медиатори, само че уточни, че една валута е сполучлива, в случай че е сигурен съхранител на стойност и елементарно средство за транзакции. Затова и беше безапелационен: „ Не си купувайте биткойни! ”, тъй като виртуалните пари ще се провалят „ като гръм и гръмотевица ”.

Очакванията му обаче са блокчейн технологиите и дистрибутираните регистри да получат огромно приложение.

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР