Изданието Tom’s Hardware, цитирайки данни от аналитичната агенция Omdia, съобщи,

...
Изданието Tom’s Hardware, цитирайки данни от аналитичната агенция Omdia, съобщи,
Коментари Харесай

Nvidia е доставила 900 тона ускорители H100 през изминалото тримесечие

Изданието Tom’s Hardware, цитирайки данни от аналитичната организация Omdia, заяви, че NVIDIA в действителност няма огромни проблеми с производството и продажбата на графични ускорители, предопределени за центровете за данни, употребяващи технологии, основани на изкуствен интелект. Въпреки че самата компания твърди, че сега има дефицит на съставни елементи за графични ускорители, в реалност единствено през второто тримесечие на тази година NVIDIA е съумяла да достави минимум 900 тона графични карти H100 на партньорските компании. Да, зелените продават толкоз доста решения за изкуствен интелект, че е скучно просто да ги изброим количествено.

Специалистите на изданието Tom’s Hardware обявиха, че гореспоменатото тегло на партидите е много сходно с вътрешната оценка, в която специалистите допускаха, че NVIDIA може да създава по към 300 хиляди графични ускорителя H100 на тримесечие. Работата е там, че този ускорител почти в тежи 3 кг – това включва платката с цялата компонентна база, която тежи 1,2 кг, както и модула SXM. Съответно, в случай че един ускорител тежи 3 кг, то посредством елементарни математически калкулации получаваме тъкмо 900 тона. А това е голям триумф, тъй като NVIDIA не се стопира единствено на H100.

Неотдавна Колет Крес, основен финансов шеф на NVIDIA, разгласи по време на конференция, че компанията е съумяла да осъществя идентичен брой графични ускорители H100 и A100 през второто тримесечие на 2023 година Като се има поради, че A100 тежи тъкмо толкоз, колкото и H100, умерено може да се каже, че NVIDIA е осъществила огромна облага за транспортните компании, които доставят тези графични карти по целия свят. Струва си да се спомене също, че NVIDIA създава и специфични версии на графичните ускорители за работа с изкуствен интелект особено за китайския пазар – става дума за моделите H800 и A800, които са модификации надлежно на H100 и A100. За страдание няма информация за доставките на тези графични карти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР