Издадени са заповедите, с които се забранява на мобилните оператори

...
Издадени са заповедите, с които се забранява на мобилните оператори
Коментари Харесай

Поскъпват ли разговорите? Як спор между Нинова и А1

Издадени са заповедите, с които се не разрешава на мобилните оператори да индексират цените на услугите си, оповестиха от Министерството на стопанската система, заяви БНР.

В известието е прикачено и решението на Комисията за отбрана на потребителите, взето преди Коледа, съгласно което е нелоялна практиката да се трансформират изискванията по договорите по ред, който не е разказан в тях.

Заповедите се отнасят до мобилните оператори А1 и Теленор, като в текста на известието от икономическото министерство е представена и вицепремиерът Корнелия Нинова.

„ Потребителите са подложени на невиждан напън от увеличаващите се цени на всички артикули и услуги. Няма да позволим използването на нелоялни търговски практики, които в допълнение товарят фамилиите с непостижими разноски в тази рецесия. С всички благоприятни условия на закона ще пазиме потребителите от злоупотреби с правата им. Сега страната би трябвало да се погрижи за хората “, споделя Нинова.

В известието са посочени и общоприети условия по договорите, които съгласно Комисията за отбрана на потребителите и съгласно вицепремиера, не разрешават желаното от мобилните оператори нарастване на цените на услугите.

Още преди Коледа самите оператори осведомиха клиентите си със СМС за идното нарастване, стимулирано с растящата инфлация.

Мобилният оператор А1 изпрати известие за медиите, в което се споделя, че те са получили заповед от Комисията за отбрана на потребителите, която обаче не не разрешава индексацията на цените по принцип, а значи, че не се приема проектът на компанията да извърши индексацията на една стъпка, вместо на две.

„ Това значи, че никой не оспорва правото ни да индексираме “, пишат от А1.

Оттам допълват, че тази опция е залегнала в договорните връзки на мобилния оператор от доста години и в никакъв случай до момента тя не е била употребена.

В известието на А1 се споделя още, че сериозният политически отпор, който срещат, е подбуден от популизъм, а не от най-хубавия интерес на потребителите.
Свързани вести След скока на цените: Нинова с доста значими вести за мобилните оператори Вицепремиерът Нинова: Поскъпване при мобилните оператори няма да има
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР