Изчезва ли от пазара българският чесън? Този въпрос вълнува хората

...
Изчезва ли от пазара българският чесън? Този въпрос вълнува хората
Коментари Харесай

И българският чесън се превръща в дефицитна стока

Изчезва ли от пазара българският чесън? Този въпрос вълнува хората от много години. Актуален е и все още, когато се оказва за следващ път, че цената и на родния, само че и на вносния е прекомерно променлива.

8 лв. кг. Толкова коства на дребно кг чесън на складовата база във Враца. По-скъп е с 3 лв. от вносния, само че Миланка Видолова въпреки всичко го избира.  " Аз в този момент виждам да си насадя малко и по тази причина. За пръв път ще закупувам платен. Иначе си създавам какъв брой да си насадя, но тая година не можах да си произведа ", споделя дамата пред NOVA.

Дори доставчиците не схващат накъде върви българският зеленчуков пазар, разпнат сред вноса, износа и непрестанно скачащите цени на всичко.

" Интересното е, че нашите артикули в чужбина са 3 пъти по-евтини, в сравнение с в България. Това би трябвало да се види от горната страна. Правителството би трябвало да поеме нещата ", счита Христо Иванов.

Опитът да намерим единна цена се оказва несполучлив. Затова опитваме да разберем разликите сред българския и вносния чесън. " Китайският чесън като тръгнеш да го белиш или да го сложиш при чушлетата с оцета, той става наследник ", изяснява Мариана Кандова, която от години продава зеленчуци. Няма по какъв начин обаче да се разграничи българският от испанския, да вземем за пример, с изключение на по цената, която за вносния постоянно е по-ниска. Търговците имат проблем и с доставките на български чесън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР