Избягал е затворник, който е излежавал присъдата си в затворническото

...
Избягал е затворник, който е излежавал присъдата си в затворническото
Коментари Харесай

Трето бягство на затворник само за седмица

Избягал е пандизчия, който е излежавал присъдата си в затворническото общежитие от открит вид в Пловдив, оповестиха от правосъдното министерство. Това е третият избягал от пандиза за последната седмица.

Мъжът, чието име не се загатва, е бил наказан на една година затвор за владеене на опиати. Той е работил на външен неохраняем обект, от който не се е прибрал. От излежаване на присъдата му са оставали още 10 месеца и 24 дни. Той е разгласен за общодържавно търсене, а по случая е почнала инспекция. Министерството на правораздаването не оповестява по кое време тъкмо се е случило бягството.

На 3 април по обяд двама наказани за убийства съумяха да се измъкнат от Централния софийски затвор, освен това без особени усложнения. Те излежаваха присъдите си в най-строгия вероятен режим, само че все пак са се сдобили с револвер и нож.

Двамата минаха безусловно всички постове на защитата на пандиза и изчезнаха с автомобил, който ги чакаше до оградата. След това бе обявено, че единствено един надзорник е бил въоръжен, а множеството от охранителите са предпочели да се скрият от въоръжените бегълци, които към момента са на независимост.

Два дни по-късно в същия затвор имаше нахлуване против надзорник. Той бе ударен няколко пъти в лицето от пандизчия, който е бил конвоиран от болничното заведение в килията си. Инцидентът се е случил на същото място, където двамата рецидивисти започнаха рейда си против защитата на пандиза на 3 април.

Бягството на пандизчията от Пловдив е 52-ят сходен случай за последните три години.

На 10 април правосъдният министър Цецка Цачева разгласи, че страната ще предприеме ограничения. Тя организира среща с шефовете на пандизите от цялата страната, с цел да се реши какво да се прави. След срещата Цачева призна, че България няма тактика за справяне с казуса. Министирът даде обещание да се основат две работни групи, които да начертаят някакви промени, за които обаче няма пари в бюджета.

Надзирателите упорстват за назначение на нови хора, пазаруване на нова техника, по-високи заплати и градеж на нов затвор. Все още не е ясно какви ограничения подхваща министерството за премахване на ширещата се корупция измежду чиновниците на затвори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР