Избраният за втори президентски мандат Румен Радев е убеден, че

...
Избраният за втори президентски мандат Румен Радев е убеден, че
Коментари Харесай

България излиза от застоя


Избраният за втори президентски мандат Румен Радев е уверен, че бъдещето пред страната е положително - тя излиза от застоя и автокрацията и отива на пътя на модернизацията.

В първото си изказване след края на изборния ден Румен Радев изрази убеждението си, че България потегля в добра посока. Той съобщи, че българските гласоподаватели " ясно са посочили желанието си за смяна - разкъсване с корупцията, грабежа и беззаконието. За отстраняването на мафията от властта ". " Въпреки клеветите и пропагандата, които ни заливаха всекидневно с подправени вести и режисирани кавги, даже и през днешния ден България устоя изпита по народна власт. Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделяне, което е доста значимо ", сподели Румен Радев. " България излиза от застоя и автокрацията и отива на пътя на модернизацията. Оптимист съм ", заключи остарелият нов държавен глава.

Неговият съперник професор Анастас Герджиков призна изборната си загуба, както и, че главната отговорност за това е негова. " Очевидно не сме достигнали до сърцето на всеки българин ", установи Герджиков, който в същото време сподели, че следените от служебното държавно управление на Румен Радев държавни институции, в частност Министерство на вътрешните работи, са повода за загубата. " Няма да продължа по пътя на политиката ", зарече се класиралият се на второ място на президентските избори и изрази вяра, че в идващите пет години ще се осъществен обещанията на Радев, а не личните му песимистични прогнози.

Изборната победа на Румен Радев бе ознаменувана в селото на родителите му Славяново с хоро и фойерверки.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР