Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев подкрепи кандидатурата на

...
Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев подкрепи кандидатурата на
Коментари Харесай

Номинацията за цацаров за КПОНПИ бе подкрепена от Гешев

Избраният за нов основен прокурор Иван Гешев поддържа кандидатурата на сегашния обвинител номер едно Сотир Цацаров за ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), съобщи БГНЕС.

По време на акция на Асоциацията на прокурорите по залесяване на Тревненския балкан Гешев съобщи, че няма терзания по отношение на процедурата по желание на нов основен прокурор, макар че кандидатурата му беше върната един път от президента.

Иван Гешев изрази убеденост, че президентът ще съблюдава конституцията, само че не се ангажира със период, в който чака да бъде подписан Указа за неговото публично назначение.

„ Сигурен съм, че президентът ще съблюдава българската Конституция, а към този момент какви са хипотезите, като времеви откъслек на всичко, не мога да кажа и в случай че кажа ще е нечиста сделка ”, съобщи Иван Гешев, представен от Нова телевизия.

Бъдещият обвинител номер едно в страната, сподели, че прокуратурата и в този момент работи в добра съгласуваност с антикорупционната комисия.

“Естествено, че поддържам основния прокурор Сотир Цацаров. Той е брилянтен правист, добър админ. Той ще остави прокуратурата в извънредно добра кондиция ”, съобщи Гешев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР