Избраният от някои владетели на този свят път на диктатурата,

...
Избраният от някои владетели на този свят път на диктатурата,
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил: Пътят на диктатурата води човечеството към гибел

Избраният от някои " владетели на този свят " път на диктатурата, съперничеството и борбата води човечеството към крах. За хармонизиране на интернационалните връзки и одобряване на обективен международен ред би могъл да спомага миротворческият  разговор сред религиозните водачи. Това се споделя в приветственото обръщение на Кирил, патриарх Московски и на цяла Русия, до участниците в Седмия конгрес на водачите на международните и обичайните религии, почнал през днешния ден в казахстанската столица Нур Султан, съобщи ТАСС.
Днес на хората повече от всеки път им е мъчно да се ориентират в потока от информация, да се противят на идеологическите внушения, запазвайки здравомислещ своя разсъдък и мира в душата си. " Станахме очевидци на изкривяване на исторически обстоятелства и небивали операции с всеобщото схващане. Не е ли това повода в обществото да остава все по-малко любов, състрадание и съчувствие? Все по-често чуваме и четем в общественото пространство думи, цялостни с ненавист към цели нации, култури и религии ", сподели съветският патриарх.
" Именно вярата може да отрезви хората, да ги върне на пътя на разговора и съдействието, защото в обичайните религии остават непоклатими основополагащите нравствени правила на човешкото съществуване ", декларира Кирил, чието обръщение бе прочетено на конгреса от Антоний, митрополит Волоколамски, завеждащ външните църковни връзки в Московската патриаршия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР