Избраните като изразни средства храни са на стойност 1028 рубли

...
Избраните като изразни средства храни са на стойност 1028 рубли
Коментари Харесай

Руска художничка избра вкусен протест срещу инфлацията

Избраните като изразни средства храни са на стойност 1028 рубли ($13.4) – сумата, с която са се нараснали ежемесечните разноски на средностатистическия съветски жител през последната година, оповестява новинарският уебсайт Znak.com.

Портретът е направен от ежедневни храителни артикули като зеле, картофи, самун и ориз, чиито цени са скочили поради инфлацията, а обществените помощи, планувани от държавното управление, не покриват разликата.

„ Нямам илюзии, че премиеърътще увеличи надбавките за пенсионерите като види на портрета си какъв брой малко храна може да се купи с тях. Но се надявам най-малко да се засрами ”, написа хдожничката в Инстаграм.

Произведеннието на изкуството не се трансформира в хабене на храна - „ След като го приключих, портретът беше изяден! “, съобщи Евгения Сковарт в поста си.

Дигитална версия на творбата ѝ се предлага на евентуални купувачи, като авторката ще подарява по-голямата част от приходите на благотворителни организации, които оказват помощ на бедните и пенсионерите.

Русия е в интервал на внезапно повишаване на цените и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР