Избран е терен за Национална детска болница - това е

...
Избран е терен за Национална детска болница - това е
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Това ли беше най-доброто място за Детска болница?

Избран е терен за Национална детска болница - това е чудесна вест.

Теренът е в Горна баня до Болницата по ортопедия - добър терен има редица преимущества, има и дефекти.

До тук свършва позитивното (не, че е малко).

Имаше препоръчани от предходното управление на Министерство на здравеопазването общо 5 терена. Всички отговаряха на критериите - да са задоволително огромни, да са благосъстоятелност на Министерство на здравеопазването, да имат добър достъп с градски транспорт/ метро, всички са в паркова среда. Т.е. по нищо не отстъпват на терена в Горна Баня.

Беше определена с Оперативна програма компания, която да обследва опциите на всеки един терен, с цел да се знаят плюсовете и минусите на парцелите. След което щеше да има показване на парцелите и решение основано на съответни данни. Договорът с компанията беше преустановен от служебния министър, поради закъснение в периодите.

Днес беше заложен на министъра на опазването на здравето и на министъра на благоустройството въпросът - “По какви критерии е определен този терен? ”

Нямаше съответен отговор.

Няма съвършен терен. Всеки един от посочените по-долу терени има своите преимущества и своите дефекти. Редно е те да се прегледат от екип от специалисти и да се разгласи обществено. Да се посочат плюсовете и минусите и да се предложат, вероятните решения. Тогава въз основата на експертно мнение да се вземе осведомено решение по отношение на обстоятелствата.

Националната детска болница е обект от национално значение. Редно е да има връзка към обществото за какво това е най-хубавият терен и какви са претекстовете да се избере пред останалите вероятни. Тогава, уверена съм, няма да има нито един български жител, който да си задава въпросът:

“Това ли беше най-хубавото място за детската болница! ”

Д-р Таня Андреева, Facebook
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР