Избран е изпълнител за софтуера на машините за гласуване. Това

...
Избран е изпълнител за софтуера на машините за гласуване. Това
Коментари Харесай

Отново чужда фирма ще пипа софтуера на машините за гласуване

" Избран е реализатор за софтуера на машините за гласоподаване. Това е основателят му компания " Смарт Матик ", с които ЦИК още след изборите през парламентарните избори през април организира многократни диалози. Около 2 млн. лева е цената, която " Смарт Матик " е определил за услугата ", разгласи през вчерашния ден ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.
ЦИК са поставяли въпроса за български програмен продукт за устройствата пред всеки един Министерски съвет. Имало е такава концепция да се разпореди на Българска академия на науките, само че до момента резултата няма.
Нови маши за гласоподаване няма да се купуват за локалните избори. Към момента ЦИК разполага с общо 12 837 устройства. Тя посочи, че всичко, което пожелаят депутатите по отношение на машинното гласоподаване, може да бъде тествано. Според Нейкова няма нищо неприятно да бъде основана краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към машинното гласоподаване.
ЦИК са одобрили протоколите на секционните изборни комисии, тъй че да не се сумират числовите данни от хартиеното и машинното гласоподаване. Сумирането ще става при предаване на протоколите в ОИК и ще се прави в изчислителния пункт от " Информационно обслужване ". Няма да се отварят чували и няма да се броят бюлетини, увери  Нейкова. Работете по-бавно, попълвайте черновата, след това електронния протокол, преброете хубаво резултата и тогава предавайте формалните резултати ", прикани тя членовете на ОИК и СИК.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР