Избрахме най-интересните и най-очакваните джаджи на годината — от флагмански

...
Избрахме най-интересните и най-очакваните джаджи на годината — от флагмански
Коментари Харесай

Какви джаджи ще се появят през 2024 г.: от флагмански смартфони до конзоли

Избрахме най-интересните и най-очакваните джаджи на годината — от флагмански смарт телефони и игрови конзоли до най-необичайните устройства.

Първите сгъваеми таблетки

Няколко водещи софтуерни колоса сега работят върху концепцията за комплицирани таблети, които доста ще разширят функционалността и опциите на сходните джаджи. Ето лист с главните преимущества на сгъваемите таблети пред обичайните устройства с един екран:

Портативност и ергономичност. Когато е прегънат, таблетът с еластичен екран ще бъде доста по-компактен от общоприетата джаджа, което ще го направи по-удобно устройство за ежедневна приложимост, в това число и на път за работа.

Многозадачност. Когато е разгънат, огромният екран на таблета може да бъде разграничен на части, с цел да взаимодейства с няколко приложения по едно и също време. Освен това таблетът може да се употребява и като спомагателен екран при работа с ноутбук или компютър.

Разширени мултимедийни благоприятни условия. Големият екран е съвършен за игри, гледане на филми и четене на електронни книги.

Предполага се, че първото устройство ще бъде пуснато от Samsung, който създава джаджа, известна сега като Galaxy Z Pad. Освен това през 2024 година може да се появи и първата мида на Apple, която съгласно слуховете ще съставлява еластичен таблет.

‘Умният’ пръстен на Samsung

През 2024 година компанията Samsung би трябвало да показа фундаментално нова джаджа, която ще стане по-удобна опция на смарт-часовниците, електронните гривни и другите сходни устройства, виновни за мониторинга на здравето и взаимоотношението с други устройства. Това е “умен “ пръстен, който ще получи оптичен датчик за сърдечния темп, електрокардиограф, както и редица други системи, виновни за наблюдението на активността на потребителя и положението на тялото му. Освен това благодарение на пръстена ще може да се ръководи отдалечено смарт телефон, таблет или тв приемник.

През идващите няколко години сходна идея може да стане доста известна заради лекотата на потребление и компактния си размер. Жизненият цикъл на такива устройства ще бъде по-дълъг от този на ‘умните’ часовници. Това се дължи на неналичието на екран, който доста по-интензивно изразходва батерията.

iPhone 16

Сред смарт телефоните една от най-очакваните министър председатели обичайно ще бъде дебютът на идващото потомство джаджи на Apple, планувани за септември 2024 година Базираната в Купертино компания към момента не е взела решение по отношение на дизайна на iPhone 16, само че към този момент са известни някои евентуални промени, в това число и опцията за връщане към концепцията с отвесно разположение на лещите на камерата в стила на iPhone X или iPhone 12. Флагманските Pro-версии на устройството ще получат екрани с повишен диагонал, а в останалите версии за първи път ще се появи програмируем екшън-бутон, допускащ самостоятелната конфигурация на неговата функционалност.

За потребителите ще станат налични още нов сензорен бутон с тактилна противоположна връзка и датчик за установяване силата и степента на натиска. По предварителни данни, при слаб напън ще се задейства камерата за снимане, а при мощен — за видеозапис. Сериозни промени чакат и техническия съставен елемент: устройствата ще получат по-производителен процесор от последващо потомство, нарастване на RAM (в базовите модели), нови 5G-модемни чипове и адаптиране към стандарта Wi-Fi 7, както и доста други усъвършенствани камери.

Samsung Galaxy S24

Основният съперник на iPhone 16 ще бъде новият флагман Samsung Galaxy S24, който ще дебютира в средата на януари. Смартфонът би трябвало да претърпи обилни промени с акцент върху консолидираното на изкуствен интелект, ориентиран към опростяване на ежедневните задания: от превод на непознати езици в действително време, в това число и при онлайн-конференции, до помощ при снимане и разширено редактиране на наличие.

„ По-старата “ версия на Galaxy S24 Ultra ще резервира главната 200-мегапикселова камера, само че ще загуби 10-мегапикселовия телеобектив с 10-кратно нарастване, който ще бъде сменен от по-мощен 50-мегапикселов датчик. Що се отнася до хардуера, най-новият процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ще дава отговор за бързодействието на системата — един от най-мощните чипсети за мобилни Android-телефони. Плюс това, Galaxy S24 Ultra ще бъде първият смарт телефон на Samsung, който поддържа сателитна сателитна технология.

Nintendo Switch 2

През септември 2024 година би трябвало да дебютира идващото потомство игрова подпора на Nintendo — Switch 2. Вече е известно, че японците ще запазят хибридната идея на истинския модел от 2017 година, която може да се употребява както в стационарен, по този начин и в портативен режим с преносими безжични контролери. Очаква се конзолата да получи осем-инчов LCD-екран, а по-късно може би ще се появи в Nintendo Switch 2 и по-скъпа версия с усъвършенстван OLED-дисплей.

Възможно е поддръжката за увеличение на разграничителната дарба на изображението до 4K да стане налична за геймърите, защото преди три години Nintendo патентова своя лична технология за апскейлинг — мащабиране на резолюцията благодарение на невронна мрежа. Освен това се чака преход към по-производителните чипове на Nvidia, както и доста нарастване на размера на вградената памет — до 512 GB. В края на краищата би трябвало да се появи и поддръжка за противоположна съгласуемост, която ще разреши на игрите за конзолата от предходното потомство да се възпроизвеждат и на новата подпора от Nintendo..

Apple Vision Pro Lite

През февруари 2024 година Apple ще започва продажбите на очилата Vision Pro AR/VR, чиято функционалност съчетава в себе си виртуална и разширена действителност. Очилата разрешават на потребителя да вижда действителния свят, само че с дигитален интерфейс върху него, с помощта на който можете да взаимодействате с разнообразни приложения, да сърфирате в интернет, да споделяте посредством FaceTime, да гледате видеоклипове и да играете игри. Не се чака продажбите на Vision Pro да донесат на Apple огромна облага първоначално заради много високата цена на устройството, която е $3499.

Въпреки това е допустимо американците скоро да пуснат опростена и по-евтина Lite версия на очилата за смесена действителност. Такива очила може да доближат до доста по-голяма публика от консуматори и също да открият спомагателни благоприятни условия за създаване на повече приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР