Изборният процес да се излъчва онлайн, предложиха от Демократична България

...
Изборният процес да се излъчва онлайн, предложиха от Демократична България
Коментари Харесай

ДБ предложи на Радев онлайн излъчване на изборния процес

Изборният развой да се излъчва онлайн, предложиха от Демократична България на консултацията с президента Радев.
Ако не целия избирателен ден, то най-малко броенето на бюлетините да се снима и излъчва онлайн, изиска съпредседателят на обединяването Христо Иванов.
 Христо Иванов: Искаме самостоятелен одит на машините за гласоподаване (ВИДЕО) Христо Иванов: Искаме самостоятелен одит на машините за гласоподаване (ВИДЕО)
Внесохме в ЦИК писмо, с което желаеме самостоятелен одит на машините за гласоподаване. Това сподели водачът на " Да, България " и съпредседател на " Д...
Президентът отговори, че поддържа тази концепция. Според него обаче не е належащо да се снима целият избирателен ден, а всеки член на СИК или покровител да пуска видео онлайн.
" Бихме се надявали доста да се усили времето за участване на политиците в БНР и Българска национална телевизия. Да има пълностоен спор и да учатсват всички, а не това кой какъв брой пари има в сметката ", сподели още Христо Иванов.
Той предложи още подписите преди записването за присъединяване в изборите да могат да се събират от партиите и цифрово. По думите му по този начин би се понижил контактът сред хората и надлежно - епидемиологичният риск.
Христо Иванов уточни, че в стартирана от „ Демократична България “ акция „ Ти броиш “ към този момент са регистрирани 6 000 покровителя, с което от партията желаят да наблюдават за честното отчитане на резултатите от гласуването.
 Ти броиш: Демократична България търси 12 000 бранители на честния избор " Ти броиш ": " Демократична България " търси 12 000 бранители на честния избор
“Демократична България ” стартира националната акция за почтени и транспарантни избори " Ти броиш ". Кампанията си слага за осн...
От партията оферират още гласоподаване по пощата за всички български жители, както и самостоятелен одит на хардуера и софтуера на машините, с цел да не се трансфорат те в нова причина за съмнение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР