Изборният ден в област Благоевград приключи, съобщи председателят на Районната

...
Изборният ден в област Благоевград приключи, съобщи председателят на Районната
Коментари Харесай

Изборният ден в област Благоевград приключи с близо 39% избирателна активност

Изборният ден в област Благоевград завърши, заяви ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) в Благоевград Антоанета Богданова. 

От Областна администрация – Благоевград оповестиха, че изборната интензивност в област Благоевград в края на изборния ден е 38,97 %. По данни от формалния уебсайт на Централната изборна комисия към 20 часа на предходните парламентарни избори от 2 октомври 2022 година изборната интензивност в област Благоевград е била 37,27 %. 

Най-висока е изборната интензивност в днешния ден в община Белица, където към 20 часа е 60,77 %, следвана от община Симитли с 60,58 % и община Якоруда с 59,53 на 100. 

Избирателната интензивност към 20 часа в община Банско е 51,40 %, в община Разлог е 50,39 %, в община Гърмен е 48,83 %, а в община Сатовча 44,83 на 100 от гласоподавателите са дали своят вот на днешния парламентарен избор. 

В община Кресна изборната интензивност е 42,39 %, в Хаджидимово изборният ден завърши с 40,75 % интензивност, а в община Гоце Делчев 40,09 на 100 от гласоподавателите са упражнили правото си на глас. 

Изборният ден в община Сандански приключи с 35,53 % изборна интензивност, в Струмяни интензивността е 32,79 на 100, а в Петрич – 32,74 %. 

Най-ниска е изборната интензивност в община Благоевград, където 30,93 на 100 от гласоподавателите са дали своят вот на днешните парламентарни избори. 

Общо 27 сигнала са постъпили в РИК – Благоевград, сподели на конференция ръководителят на комисията Антоанета Богданова. В последните минути на изборния ден е постъпил сигнал, обвързван с изказване, че едно лице е било заплашвано. Сигналът е препратен към прокуратурата, уточни Богданова. 

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград оповестиха, че изборният развой във всички секции на територията на региона е завършил, като няма данни за зародили съществени произшествия. От дирекцията показват, че е основана организация за защита при превозването на книжата и материалите от изборите до РИК – Благоевград.

През днешния ден звената „ Български документи за идентичност “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград са издали общо 31 удостоверения. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР