Изборният ден в Монтанско започна и протича спокойно. Почти 25%

...
Изборният ден в Монтанско започна и протича спокойно. Почти 25%
Коментари Харесай

Как гласуват в едно от най-малките села в Монтанско?

Изборният ден в Монтанско стартира и протича умерено. Почти 25% е  избирателната интензивност към 16 ч. Хората с право на глас в региона са към 121 хиляди. В по-малките обитаеми места, с дребен брой поданици, се гласоподава с хартиени бюлетини.

По пътя към Стара планина, на по-високото, е Горна Лука. В селото множеството са възрастни, а за малцината млади работа няма. Затова се майтапят, че " в Горна Лука е жива тъга ".

Но по избори са дейни.

" Нищо не можеш да очакваш ново, тъй като са най-вече айдуците и шарлатаните, разсипаха хубавата държавица! Един различен се ядат, виж, че не могат да се съберат и да стартират нещо да вършат. Ако се съберат би трябвало да гледат за народа, а не да гледат персоналните ползи и да стават милионери, Ще гласоподавам, да! ", сподели Илия Иванов.

" Гласуваме постоянно! Досега – на 84 години – не съм пропуснал нито едни избори. Първото основно нещо: да задоволят хората и да останат младежите в България, а не да са по чужбина “, съобщи Иван Стоянов.

Редовен гласоподавател е и 92-годишната Ана.

" Добре пристигнали, бабо. Не дръзвам за ръка да ви хвана, че нали споделят по тв приемника да се не опираме. Спазвам това, по какъв начин се споделяше? Гласувам, гласоподавам, дори се допитам за кои. Ама, аз съм, бабо, от всите удовлетворена ", описа Ана Антова.

Работила като килимарка, градинар, свиневъд, бояджия – все награждавана като отличник. Днес - на минимална пенсия.

Ана гласоподава тъй като има вяра, че след нея животът на другите ще стане по-добър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР