Изборите за членове на Европейски парламент в област Кърджали са

...
Изборите за членове на Европейски парламент в област Кърджали са
Коментари Харесай

Изборният ден в шест от седем общини на област Кърджали е започнал нормално

Изборите за членове на Европейски парламент в област Кърджали са почнали обикновено в шест от общо седем общини или в 451 секции от 508. Това сподели ръководителят на Районната изборна комисия Петър Захариев. Той посочи, че все още няма данни за седмата община - Момчилград.

В част от секциите е имало проблем с отсъствието по на един член от комисия, само че навреме се назначават аварийни членове.

В 66 секции в област Кърджали гласуването може да се упражни машинно. При срещата си с медиите ръководителят на РИК получи сигнал за проблеми с машините в две градски секции. Захариев изясни, че ще бъде осъществена инспекция, само че това не би повлияло на процеса на гласоподаване, който ще се организира с хартиена бюлетина до премахване на казуса.

Право на глас за днешния евровот имат 149 602 гласоподаватели от област Кърджали. Те ще избират сред 13 партии и 8 обединения, записали кандидатски листи, както и 6 самостоятелни претенденти.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Кърджали обясниха, че в защитата на публичния ред и на изборните секции са ангажирани 453 служители на реда, жандармеристи, пожарникари и гранични служители на реда. Служителите на бранш "Български документи за идентичност " и паспортните звена в региона ще работят и през днешния ден - от 08.30 ч. до 19.00 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР