Изборите се провеждат съгласно Изборния кодекс - всички членове на

...
Изборите се провеждат съгласно Изборния кодекс - всички членове на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Не приемаме внушенията на БСП, че изборите в Галиче и Беден са били манипулирани


Изборите се организират според Изборния кодекс - всички членове на комисиите са разпределени с право на посланичество от всички политически партии. Във всяка една комисия партиите имат свои покровители, тъй че внушенията, че една или друга политическа партия може да има решаваща роля в изборния развой, са неоснователни.

Това сподели Цветомир Паунов по отношение на отправените по-рано през днешния ден обвинявания от централата на Българска социалистическа партия, че изборите в селата Беден и Галиче са били манипулирани, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Изборите в Галиче провокираха доста огромен публичен интерес и това беше причина изборите да се наблюдават от близко. Не разбирам каква е интерпретацията за това, че на втори тур претендентът на ГЕРБ е спечелил", сподели още Паунов.

Той изясни, че във връзка с останалите внушения за манипулиране на процеса посредством дописване на хора в описите, че отвън единичните случай на 2-ма,3-ма души, длъжностни лица, няма други такива случаи. Паунов беше безапелационен, че всеки един жител може да упражни правото си на избор и никой не може да му каже за кого да гласоподава.

"За нас тези резултати не са изненада, тъй като ГЕРБ поставя старания за продобиване на изборите както в градовете, по този начин и в дребните обитаеми места. Това, че ГЕРБ има 9 претенденти в 10 обитаеми места, а Българска социалистическа партия - 5, е показателно. Тандемът Нинова - Кирил Добрев загуби избори, откакто Българска социалистическа партия съумя да завоюва изборите за президент с самостоятелен претендент, тъй че не разбирам какъв е този потрес за тях сега", сподели Точа Биков от ГЕРБ в отговор на думите на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.

По мотив на изнесената информация от Българска социалистическа партия, че Ценко Чоков е дирижирал изборите от килията си, Биков прикани полицията да ревизира сигнала и в случай че е по този начин, да се вземат съответните ограничения.

Тома Биков съобщи още, че ГЕРБ не приема Българска социалистическа партия да приказват за морал, защото Добрев още не бил дал пояснения какво е правил неколкократно при господин Цветан Василев и защо са си говорили.

"Ние не одобряваме по никакъв метод тези хора да приказват за морал, ние не си разрешаваме такива приказки “, разяснява Биков. И насочи въпрос към Българска социалистическа партия - в местата, които нямат повдигнат претендент, с кой играят с ГЕРБ или с Движение за права и свободи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР