Изборите са на дневен ред, прокуратурата и МВР да си

...
Изборите са на дневен ред, прокуратурата и МВР да си
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Изборната активност в местата за лишаване от свобода отново ще бъде най-висока

Изборите са на дневен ред, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да си взаимодействат. Това прикани правосъдният министър Янаки Стоилов на брифинг. Запитан за сигнала на вътрешния министър Бойко Рашков, Стоилов съобщи, че ще го проучва.

" Изборната интензивност в местата за отнемане от независимост още веднъж ще бъде най-висока. Предишният път тя е била над 90%, освен това без платен и корпоративен избор ", посочи министърът на правораздаването по отношение на организирането на гласуването на изборите на 11 юли в пандизите.

Над 23 000 души чакат, с цел да подадат документите си за българско поданство. Записванията в електронната система са резервирани до юни идната година, съобщи той. Това е и повода да издаде изменение и допълнение на глава 5 от Закона за българското поданство.

" Важен въпрос, по който работим, е правене на Закон за изменение и допълнение на Закона за осъществяване на наказванията и задържане под стража по отношение на превръщане на Директива за птиците „ Фонд затворно дело “ като административна конструкция на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “, разяснява Стоилов.

" Законът за обществените предприятия в последно време нашумя и притегли вниманието по други аргументи, само че наред с останалото, той основава проблеми и в тази област, защото сме сложени пред алтернативата дали дейностите, които са реализирани от предприятието, ще могат да бъдат продължени ", съобщи министърът на правораздаването. По думите му това изисква промени в закона и " те могат да бъдат направени по метод, който да ограничи познати неприятни практики ".
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/181225383971929
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР