Изборите бяха маратон и за екипа на bTV Новините. Всички

...
Изборите бяха маратон и за екипа на bTV Новините. Всички
Коментари Харесай

Изборният маратон зад кадър: Как екипът на bTV Новините отрази деня на вота?

Изборите бяха маратон и за екипа на bTV Новините. Всички ние - водещи, кореспонденти, репортери, сътрудници зад кадър и механически служби работихме с почитание към вас, нашите фенове. Надяваме се да сме били забавни, справедливи и човечни - такава е и нашата задача.

Но какво стои зад нея, когато камерите не работят? Как подготвихме тези десетки часове жив ефирен ефир, какво остана прикрито от вас и коя е магията, която ни сплотява в най-напрегнатите и виновни моменти?

Изборите се трансфораха в обикновен мач, само че bTV постоянно се стреми да ги отразява като състезание. Вотът от през вчерашния ден не прави изключение.

Първите изборни часове посрещнаха Веселина Петракиева и Жени Марчева, които водиха специфичното изборно издание на " Тази неделя ".

„ Най-голямото предизвикателство постоянно е да бъдем там, където е най-любопитно, където нещо е прикрито. Ние да го намерим и да го покажем на феновете и всичко значимо, което се случва да бъде на показ и хората да знаят какво се случва в този значим ден “, сподели Веселина Петракиева, основен редактор " Новини " и водещ на " Парламент '49: Време за избор ".

„ Предизвикателството постоянно за мен е да запазим салдото сред еуфорията от изборния ден и нежеланието на огромна част от хората да повторят за пети път в границите на две години своя избор “, показа Жени Марчева, водещ на " Тази събота " и " Парламент '49: Време за избор ".

Най-новата локация, на която bTV посрещна изборната нощ, е пространството сред президентството, Министерския съвет и втората постройка на Народното събрание, по-известно като Триъгълника на властта.

Десетки метри в центъра на София и близо 50 души са ангажирани в студиото ни навън. Продукционният екип на малкия екран към този момент не може да бъде сюрпризиран от локация и условия за избори.

„ Много са незнайните в студио навън. Най-голямото предизвикателство е може би връзката сред всички тези екипи, които са на терен “, показа Любослав Атанасов, старши режисьор.

„ Това е нашата роля - да създадем всички тези устройства, с които работят останалите сътрудници да действат, да се случи това студио, което вършим “, сподели Ивайло Иванов, ПТС експерт.

„ Ние сме тук, тъй като в действителност това е постройката - Министерският съвет, към, която всички хора, които са претенденти за политиката, се стремят “, показа Валерия Чанкова, продуцент на bTV Новините и " Парламент 49: Време за избор ".

Начело на изнесеното ни студио застана водещият на " Тази заран " Златимир Йочев, а дружно с него на Ларгото беше и политическият кореспондент от bTV Новините Ванина Недкова.

„ Най-голямото предизвикателство е да успеем първо да задържим феновете си, тъй като хората се умориха да гласоподават, умориха се да гледат и изборни студия “, показа тя.   

„ От нашата добра подготовка, от нашите знания, от въпросите, които ние задаваме зависи и това, което ще се синтезира “, добави Златимир Йочев.

За следващ път екипът ни за специфични графични решения надскочи себе си в представянето на изборните резултати. Показахме ги посредством добавена действителност, ситуирана по жълтите павета и някогашния Партиен дом.

„ Графиките, които демонстрираме в изборния ден, са с доста огромни размери от вида 20-30 метра високи и също толкоз необятни и по тази причина те би трябвало да са изпипани до съвършенство, техните елементи, би трябвало да са изпипани до съвършенство “, описа Георги Бабинов, VZRT supervisor.

Преди да стигнат до феновете обаче, данните на социологическите организации бяха обработени от нашите сътрудници продуценти. Колегите в апаратна и виновните редактори са хората, които взимат значимите решения в най-напрегнатите моменти от изборната нощ.

„ Много време лишава да се провеждат десетките екипи, кореспондентите, операторите, тематиките, кой къде отива, с какво се включва, за какво се включва, в какъв брой часа, в коя емисия “, описа Асен Иванов, зам.-главен редактор " Новини " и виновен редактор.

Прогнози и разбори събраха Антон Хекимян, Светослав Иванов и Мария Цънцарова във вечерното ни студио.

„ Много хора споделят, че гласуваме за пети път по-малко от две години, само че по този начин работи демокрацията. България върви напред, България се трансформира и няма нищо трагично в това, че за пети път отиваме до урните “, сподели Светослав Иванов.

„ Това е ден, в който всички ние боравим с извънредно доста информация по разнообразни тематики и е доста значимо през нашите въпроси да опростим всичко, да можем да го обобщим за феновете “, показа Мария Цънцарова.

Най-важната информация от целия избирателен ден обобщават и сътрудниците от уеб отдела на bTV Новините.

„ Съдържанието, което сътворяваме за ефир, се опитваме да го сложим във всички други платформи, с които bTV Media Group е известна, че работи великолепно. Ефир, уеб, обществени мрежи не можем да бъдем разграничени, с цел да работим в името на това хората да бъдат добре осведомени “, сподели Владислава Лазарова, основен редактор " Уеб наличие ".

Надбягването с осведомителния поток е немислимо без сътрудниците на терен - водачи, кореспонденти, оператори.

„ Всеки член на нашия екип, всеки продуцент, водещ, публицист, целият екип, с който осъществяваме това, са хора, които влизат в изборния ден с мотивация, разум и със сърце “, сподели Искра Владимирова, основен редактор " Актуални излъчвания ".

„ Истината е, че всеки един човек от нюзрума обича работата си и гори в нея. Това е очевидно от наличието, което сътворяваме всеки ден. Но е още по-видимо от десетките часове ексклузивен ефир, които приготвяме във " Време за избор ". Работата ни е екипна, по тази причина желая да благодаря на всички, които остават зад кадър, само че на първо място желая да благодаря на феновете за най-високата им оценка - тяхното доверие “, сподели Антон Хекимян, шеф " Новини, настоящи излъчвания и спорт ".

Отборът на bTV Новините отрази най-важното от изборната нощ в над 17 часа жив ефир, посредством десетки включвания от страната и света, с всички гледни точки - покрай вас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР