Избори две в едно, за да излезе по-евтино на държавата

...
Избори две в едно, за да излезе по-евтино на държавата
Коментари Харесай

По предварителни разчети: Избори 2 в 1 ще струват около 133 млн. лв.

Избори две в едно, с цел да излезе по-евтино на страната – това предложи изпълнителният шеф на компанията, която обезпечава машините за вота „ Сиела норма “ Веселин Тодоров.

Ако се стигне до такава степен, президентските избори да се проведат настрана от възможни предварителни избори за Народно заседание, то те ще се случат в три следващи недели. Така, по изчисленията на Тодоров изборите ще костват с към 60 млн. лева повече.

„ Подозирам, че два пъти ще е разликата в разноските за заплати на секционни комисии и за общински чиновници, за МвНР за чужбина. Разбира се, това е отвън нашия обсег. Предполагам, че ще коства в допълнение – в порядъка на 60 млн. лева, в случай че се разделят, само че това отново е софтуерната страна и финансовата, а политическата е напълно друга “, разяснява Тодоров.

Близо 3000 души са ангажирани с инсталирането и поддръжката на устройствата, и те няма по какъв начин да работят три седмици една след друга, аргументират се от „ Сиела Норма “.

Снимка: btvnovinite.bg

Още преди актуализацията на бюджета, която би трябвало да се гледа на следващия ден от отрасловите комисии, предварителните планове на финансовото министерство демонстрират, че избори две в едно ще костват 133 лева

От „ Сиела Норма “ към този момент са проиграли сюжети за избори две в едно, кака че с една карта да може да се гласоподава и за президент, и за депутати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР