Изборът за нов главен прокурор е по-важен от местния вот,

...
Изборът за нов главен прокурор е по-важен от местния вот,
Коментари Харесай

Костов очаква атака от прокуратурата по време на предизборната кампания

Изборът за нов основен прокурор е по-голям от локалния избор, сподели някогашният министър председател на България Иван Костов.

Той изясни, че няма няма нищо срещу единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев като личност, възраженията му са против метода, по който действа и е структурирана прокуратурата.

“Там би трябвало да бъде човек, който е с позиции в интерес на това да се отговори позитивно и да се изпълнят всички рекомендации, които европейските институции насочат към България. Всички тези рекомендации са загърбвани от политическите партии и от българската правосъдна система, в частност – прокуратурата”, сподели Костов пред бТВ.

Костов изрази подозрения, че прокуратурата готви провокация против него в разгара на предизборната акция за локалния избор тази есен. Поводът – инспекция на Национална агенция за приходите, обект на която са Костов и брачната половинка му. Според него тази инспекция ще даде опция на прокуратурата да работи против индивида, за който е уверени, че стои зад обединяването " Демократична България " (ДСБ, " Да, България " и " Зелено придвижване " ), която се разгласи срещу избора на Гешев за нов основен прокурор.

“Свързан съм с тази политическа групировка и явно това е връзката, която ще бъде търсена”, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР