Изборът на председател на Върховния административен съд е легитимен. На

...
Изборът на председател на Върховния административен съд е легитимен. На
Коментари Харесай

И Цацаров като Радев: Новият ВСС трябва да избере шефа на ВАС

Изборът на ръководител на Върховния административен съд е законен. На ход в този момент е президентът. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в отговор на журналистически въпроси. На 11 септември Висшият правосъден съвет избра Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд.
Президентът Румен Радев към момента не е оповестил дефинитивно дали ще подпише декрет за назначението му, само че направи мнения, че е по-логично изборът да бъде на новия състав на съвета, който встъпва в служба на 3 октомври.

Главният прокурор отхвърли да прави прогнози. Коментира, че това са пълномощия на президента и никой не може да ги оспорва, и че Радев е в правото си да реши това, което счита, че е положително за страната. Цацаров не отговори дали отново би дал своя вот за Чолаков, в случай че се стигне до нов избор.

Президентът е задоволително умен. Не го споделям, тъй като би трябвало да кажа положителни думи за президента, с цел да вземе най-правилното решение. Каквото и решение да вземе, без значение дали някой го възприема като вярно или не, то предстои на осъществяване. За разлика от вас аз не работя по сигнали, дадени по време на речи или изказвания. Когато има факт, той може да бъде коментиран. Фактът за мен е декрет. Когато президентът реши той ще го издаде, както реши по този начин, ще го издаде, оттова насетне ще действаме както е по Конституция, сподели той, представен от Българска национална телевизия..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР