Изборът на климатик не е лесна задача и често допускаме

...
Изборът на климатик не е лесна задача и често допускаме
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при избора на климатик

Изборът на климатик не е лесна задача и постоянно позволяваме неточности, за които по-късно съжаляваме. Ето къде най-често бъркаме при покупката на този апарат.

1. Проучваме единствено модела, само че не и продавача

Обикновено изследваме единствено модела и го поръчваме от там, където се предлага на най-ниска цена.

Но климатикът е комплицирана техника, която изисква способен монтаж и следсервизно обслужване. Отзивите и рекомендациите на приятелите също могат да са от изгода.

2. Не обмисляме авансово мястото за монтаж на вътрешното тяло на сплит системата

Експертите дават няколко рекомендации по отношение на избора на местонахождение на вътрешното тяло, а точно за местата, които би трябвало да се заобикалят:

против работното място или дивана в хола
над леглото
над шкафа (това постоянно се прави, с цел да се скрие климатика и прахът от шкафа непрекъснато ще циркулира във въздуха)
на разстояние 10-15 см от пода, шкафа и мебелите

Прикриването на климатика със пердета също е неприемливо. Освен това зоната би трябвало да е елементарно налична, с цел да можете постоянно да почиствате филтрите.

3. Не разбираме по какъв начин работи климатикът

Наличието на минимално схващане за това по какъв начин работи климатикът ще ви помогне да разберете потребностите от разчистване и поддръжка на уреда. Най-близкият " родственик " на климатика е хладилникът: и двата уреда работят с хладилен сътрудник (един от типовете фреон), разполагат с компресор, изпарител и кондензатор.

Фреонът по време на работа трансформира положението си от газообразно в течно вещество и назад, като с времето количеството му в системата понижава - неизбежно се изпарява през най-малките пукнатини и може да се наложи зареждане на климатика, което се прави единствено от експерт.

Климатикът също е " родственик " на прахосмукачката: пропуща охладения въздух през филтри, тъй че почистването на вътрешното тяло също е належащо - можете да го извършите сами съгласно инструкциите, само че е по-добре да се доверите на експерти. 
 Тези знаци издават, че е време да промените климатика си Тези знаци издават, че е време да промените климатика си
Ако в последно време все по-често си мислите, че е време да промените климатика си, добре е да обърнете внимание на няколко знака. Те ще ви дад...

Филтрите за изходящи въздух би трябвало да се почистват много постоянно - съгласно инструкциите и според от това къде се намира жилището ви: в случай че е на оживена улица, минимум един път седмично.

4. Игнорираме площта на помещението

Стандартна стая е с повърхност от 15-18 m², само че в летните вили постоянно пространствата са по-големи. Наличието на непрекъснато отворени порти също играе роля - за тези пространства, е нужна климатик, предопределен за по-голяма повърхност.

5. Не избираме инверторен климатик, тъй като мислим, че е по-скъп

Сплит системите с инверторни компресори работят по-тихо, употребяват (като всяко инверторно оборудване) 30-35% по-малко електрическа енергия, само че най-важното е, че постоянно поддържат удобна температура в стаята заради обстоятелството, че компресорът работи непрекъснато и не се включва и изключва непрекъснато. Освен това с инверторен климатик мечтаната стайна температура се доближава по-бързо.
 НИКОГА не правете тази неточност с климатика – ще платите куп ПАРИ НИКОГА не правете тази неточност с климатика – ще платите куп ПАРИ
Много хора разчитат напълно на климатика през зимните месеци. Това устройство ги подарява с мечтаната топлота, основава комфорт и не вреди н...

Инверторната технология към този момент е доста по-достъпна, в сравнение с преди две-три години. Неинверторният климатик изключва компресора при постигане на заложената температура на въздуха. След това устройството минава в режим на подготвеност и единствено когато температурата се намали с 2-3 градуса, компресорът се включва още веднъж.

6. Не обръщаме внимание на нововъведенията

Сензорът за придвижване разрешава да не се насочва потока на климатика към хора, както и за изключване на устройството, в случай че няма никой в ​​стаята.

Нощният режим понижава скоростта на вентилатора, което минимизира равнището на шума.

Функцията за изсушаване е потребна при дъждовно време, висока относителна мокрота и плесен в помещението. Функцията за самопочистване разрешава събирането на прахуляк в климатика в особено поделение. Въглеродните филтри всмукват неприятните миризми. HEPA филтрите улавят микроскопични частици. Функцията за самодиагностика ще ви помогне да разберете какъв е казусът. Това са общи новаторски функционалности, само че всеки производител има лично ноу-хау.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР